A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Доповнювали та вносили зміни до районних програм, сподіваючись на майбутній бюджет

Дата: 11.12.2017 17:00
Кількість переглядів: 806

7 грудня відбулася сесія Бориспільської районної ради. Чергове засідання розпочалося з нагородження лідерів громад та представників демократичного розвитку Бориспільщини, адже саме цього дня відзначали День місцевого самоврядування.

 

Спочатку – приємний момент нагородження

Начальник управління регіональної політики та адміністративної реформи Секретаріату Кабінету міністрів України Олександр Клименко привітав колег зі святом та вручив Подяки від Міністерства депутату райради Сергію Кравченку, заступнику голови районної ради Івану Недогибченку, Процівському сільському голові Любові Чешко. Нагороди Київської обласної державної адміністрації з рук голови РДА Олександра Туренка отримали голова районної ради Владислав Байчас та Старівський сільський голова Валерій Макаренко. А Владислав Байчас виконав доручення керівництва обласної ради й нагородив Почесними грамотами депутатів райради Вадима Марисенка та Андрія Величенка. Подяками обласної ради також відзначили народних обранців Бориспільщини Віктора Сайка та Віталія Пилипчука. Почесними грамотами РДА і районної ради нагороджено радника голови райради Ольгу Малишевську, депутатів Анну Ільчишину, Віталія Тищука, Віталія Венгрина, Володимира Хворостянка.

Привітав представників органів самоврядування депутат Київської обласної ради Сергій Кармазін.

З нагоди Міжнародного Дня волонтера військовий комісар Бориспільського ОМВК Роман Горбач передав Почесну грамоту командувача Національної гвардії України Іванківському сільському голові Анатолію Туру. До речі, С. Кармазін вручив обласну нагороду військовому комісару Р. Горбачу з нагоди Дня Збройних сил України.

 

30 народних обранців із 34-их взяли участь у роботі сесії. Активно долучилися до роботи головуючий Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова райдержадміністрації Олександр Туренко, перший заступник голови РДА Руслан Садовський, заступник голови РДА Сергій Білецький, сільські голови, керівники структурних підрозділів РДА, районних підприємств, установ та організацій. До порядку денного внесли зміни, доповнивши його кількома питаннями, а саме – щодо умов упорядкування праці керівного складу райради; делегування повноважень у сфері управління деякими районними комунальними підприємствами; упорядкування паспортів бюджетних програм у зв’язку зі збільшенням асигнувань цього року.

 

9 млн грн на розвиток територій населених пунктів

До цьогорічної районної програми розвитку внесли зміни в частині соціально-економічного розвитку територій населених пунктів Сошниківської, Старівської, Головурівської, Рогозівської, Дударківської, Мирненської сільських рад. Загальна сума – 9 млн грн. Зміни стосувалися і КП «Благоустрій»: виготовлення та монтаж системи освітлення фасаду адміністративної будівлі районної ради. Відповідно, депутати внесли корективи й до районного бюджету.

 

Упорядковували систему освіти

Питання про упорядкування системи освіти мали обговорювати на минулій сесії, проте були залишені на доопрацювання профільними комісіями. Наразі затвердили перелік освітніх комунальних закладів, утворили комунальні установи: «Централізована бухгалтерія з обслуговування закладів та установ освіти району», «Господарська група з обслуговування закладів та установ освіти району», «Районний методичний кабінет».

Також внесли зміни до Статутів загальноосвітніх навчальних закладів району та затвердили їх в новій редакції.

 

Районна аптека впливатиме на ціну ліків

У районі створили нове комунальне підприємство «Бориспільська районна аптека», яке ініціювали РДА і райрада. С. Білецький пояснив: «У мережі медичних закладів маємо або ж приватні аптечні заклади, або всі видатки віддаємо Бориспільській аптеці № 24, яка є власністю міста. Щоб мати змогу відповідно впливати на цінову політику ліків, які відпускають в аптеках, і створено районну аптеку. Починаючи з другого кварталу, нове комунальне підприємство запрацює в усіх медичних закладах району, там, де наразі працюють приватники».

Депутати підтримали делегування повноважень РДА у сфері управління комунальними підприємствами: «Благоустрій», «Редакція районного радіомовлення» та «Бориспільська районна аптека». А також затвердили порядок надання та використання коштів районного бюджету у вигляді фінансової підтримки районних КП.

 

Призначено нового керівника терцентру

Цьогоріч затверджено нове положення про Бориспільський районний територіальний центр соціального обслуговування. Відповідно до Положення, призначення і звільнення керівника – повноваження районної ради. Керівником терцентру до недавнього часу був Борис Мостовий, який написав заяву на звільнення за власним бажанням. На сесії погодили звільнення Б. Мостового і призначили нового керівника – Василя Фесенка, який до цього обіймав посаду заступника керівника терцентру.

 

Підтримали лісгоспи у їх вимогах

15 листопада 2017 року Кабінет міністрів України схвалив «Стратегію реформування лісового господарства на період до 2022 року». Це рішення Кабміну обурило трудові колективи, які працюють у лісових господарствах України, зокрема і на території нашого району : ДП «Бориспільський лісгосп» (с. Гора) та ДП «Ржищівський військовий лісгосп»(с. Сошників). Лідери профспілкових організацій лісгоспів направили до районної ради листи-звернення, аби Кабмін переглянув рішення щодо схвалення Стратегії. Аналогічна ситуація по всій Україні.

В. Байчас зауважив, що лісгоспи сприяють наповненню місцевих бюджетів, забезпечують робочими місцями сільське населення, дають гарантований соціальний захист своїм працівникам та членам їх сімей, допомагають вирішувати низку інших соціальних проблем. У цій Стратегії вбачається спроба приватизувати ліси в Україні та знищити галузь лісового господарства. Її прийняття ставить під загрозу питання екологічної та соціально-економічної безпеки в державі. Депутати одноголосно підтримали рішення.

 

Безкоштовні рецепти — для хворих дітей

Народні обранці внесли зміни до «Програми медикаментозного забезпечення дітей району хворих на муковісцидоз на 2017-2019 роки». Йдеться про доповнення переліку медичних препаратів, аби у первинної ланки було право на видавання безкоштовних рецептів.

Чергове пленарне засідання планують провести 21 грудня. На ньому затвердять районний бюджет-2018. Відповідно попереднього проведуть засідання колегії РДА, на якому схвалять Проект районного бюджету та Програму розвитку району на наступний рік.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано