A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

День Української Державності

Дата: 28.07.2022 08:21
Кількість переглядів: 475

Шановні жителі Бориспільського району!

Указом Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2021 року вперше в нашій країні 28 липня, коли відзначається Хрещення Київської Русі і вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, хрестителя Русі, додався і День Української Державності, чим вкотре підтверджується, що спадкоємицею Київської Русі є Україна.

Поряд з Днем Конституції, Днем Прапора, Днем Незалежності України, іншими державними святами, які є символами української державності, День Української Державності відразу зайняв своє визначальне місце. І це не випадково. Шануючи давню і славну тисячолітню історію нашого народу – від Хрещення Київської Русі і до Дня проголошення Незалежності України, неминуче повертаємось до часів і творців Княжої Держави, Козацької Держави, УНР, сучасної незалежної і суверенної Держави України. Як ніколи це нам потрібно сьогодні. Коли московська орда хоче знищити наш народ, заперечує нашу національну ідентичність, не визнає нашої державності, а українську землю вважає Малоросією і безсоромно трубить про це на весь світ.

Сотні років російська імперія знищувала і знищує нашу культуру, нашу мову, символи нашої державності. Ганебно перекручувала і стирала справжню історію нашого народу, розкрадала і вивозила з України національні скарби. Рашисти продовжують це і зараз. Та як би не хотів російський окупант присвоїти собі нашу історію, беззаперечні наші давні артефакти, йому це не вдасться. Ми вже повертаємо свою історію. Багато в ній і трагічних, і героїчних сторінок. Ми знаємо витоки своєї державності. Знаємо, що міцна і непохитна вона прадавнім нашим козацьким духом, нечуваною хоробрістю і сміливістю своїх синів і дочок, які боронять нашу Батьківщину від здичавілого і лютого в постійних війнах ворога.

Та нашу Державу і наш народ ніякий силі не здолати. Ми – нація нескорених. Славимо Державність України, і творимо її щодня, дорогі земляки! Держава – це всі ми! Миру, Перемоги і Процвітання нашій Державі і нашому волелюбному народу! Слава Україні! Слава Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано