A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

День вишиванки

Дата: 19.05.2022 14:25
Кількість переглядів: 792

Запроваджений в Україні 2006 року День вишиванки, яка є нашим національним символом, духовним скарбом нашої культурної спадщини, аж до самого початку війни був не просто Днем, а Святом всього українства і в нас, і у всьому світі. Ми справді таки тоді той День святкували, пишалися величчю рукотворного мистецтва нашого народу, яке дивує світ, ідентифікує нас, як висококультурну, талановиту націю.
Та повномасштабна війна, яку розгорнули російські окупанти, виявилася не тільки проти Збройних Сил України. Рашисти поставили собі за мету знищити наш народ, нашу державу. Знищити все, що дотичне до слова «українське» і нашу мову солов’їну, і червону у лузі калину, і вишневий садок, і білу хату, і вишити матусею і коханою на щастя, на долю рушник і сорочку… Усе і всіх хоче знищити проклятий кат! Та не вдасться! Бо ми є той «народ, якого правди сила ніким звойована ще не була…».
Геноцид ХХІ століття шокував все прогресивне людство світу, яке піднялося на захист українців, нашої держави, її свободи, права бути незалежною і суверенною.
І сьогодні, у День вишиванки, ми стверджуємо вже доведену нашими мужніми, нескореними і легендарними героями-захисниками силу духу, незламності українського народу, її прадавню культурну самобутність і неповторність, національні традиції, їх глибоке коріння і невмирущість. Ми – нація, яка не здається! Всі разом наближаймо День нашої Перемоги! Слава Україні! Слава українському народу! Слава Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано