A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відбулась 13 сесія Бориспільської районної ради VIII скликання

Дата: 18.02.2022 15:13
Кількість переглядів: 1046

18 лютого 2022 року відбулась 13 сесія Бориспільської районної ради VIII скликання. На розгляд сесії було внесено наступні питання, по яких були прийняті відповідні рішення:

1.Про початок повноважень депутата Бориспільської районної ради VІІІ скликання Ярмак Інни Володимирівни.

2. Про початок повноважень депутата Бориспільської районної ради VІІІ скликання Нескороженої Жанни Анатоліївни.

3.Про звернення Бориспільської районної ради Київської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо дії Закону України «Про основи національного спротиву».

4. Про затвердження звіту про виконання районного бюджету Бориспільського району за 2021 рік.

5.Про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2021 №165-12-VIІІ «Про районний бюджет Бориспільського району на 2022 рік».

6.Про затвердження Програми фінансування заходів з територіальної оборони місцевого рівня у Бориспільському районі на 2022 рік.

7. Про затвердження Програми фінансування заходів з відбору громадян району на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та мобілізаційну підготовку у Бориспільському районі на 2022 рік.

8. Про деякі питання щодо діяльності виконавчого апарату Бориспільської районної ради.

9.Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо отримання ТОВ «ЕКОСФЕРА ІНВЕСТ БІЗНЕС» спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки «Жовтнева-1».

10. Про вихід зі складу засновників комунального підприємства Бориспільської районної ради Київської області “БОРИСПІЛЬРАЙПРОЕКТ”;

11.Про передачу основних засобів на баланс Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

12.Про проведення у Бориспільському районі інформаційно-просвітницьких заходів на сімейну тематику.

Перед початком сесії на прохання депутатів про поточну діяльність виступив Олексій Пошабля – тимчасово виконуючий обов’язки начальника Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник, який завірив, що військовий комісаріат повністю виконує покладені на нього всі завдання, які передбачені нинішньою обстановкою і що наші Збройні Сили готові до будь-яких ситуацій.

Також з інформацією виступив Олександр Аленьков – командир 137-го батальйону Територіальної оборони Бориспільського району, в якій зазначив, що на сьогодні йде формування рядів Територіальної оборони. З метою успішного проведення цієї роботи звернувся до депутатів підтримати Програму фінансування заходів з територіальної оборони місцевого рівня у Бориспільському районі на 2022 рік.

Далі в порядку черговості були розглянуті питання порядку денного. Зокрема, звернення Бориспільської районної ради Київської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо дії Закону України «Про основи національного спротиву». Це звернення викликане тим, що Законом України «Про основи національного спротиву» органи місцевого самоврядування визначені як ключові виконавці програми національного спротиву і створення системи територіальної оборони. Проте, місцеві бюджети на сьогодні не здатні покрити самостійно видатки на територіальну оборону, на підготовку національного спротиву. І виключення районних бюджетів з системи горизонтального вирівнювання позбавляє районні ради реально брати участь у заходах територіальної оборони. У цьому зв’язку є нагальною потреба розробки проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» для фінансового забезпечення виконання Закону «Про основи національного спротиву». З цього питання було прийнято рішення - звернутись районній раді до відповідних органів для належного реагування.

При обговоренні Програми фінансування заходів з територіальної оборони місцевого рівня у Бориспільському районі на 2022 рік була внесена пропозиція депутатом Вадимом Марисенком про створення благодійного фонду на підтримку територіальної оборони району і яка була підтримана депутатами ради.

Депутат політичної партії “Слуга народу” Олександр Кудрявський виступив з промовою та повідомив, що усі ми в межах нашої громади також маємо зберігати спокій і переконувати людей довірити справу захисту країни професіоналам. Тому ми не повинні піддаватися інформаційно-психологічним атакам і не допомагати ворогу нагнітати паніку. Зауважив, що будуючи плани на цей рік, не можемо не відзначити, що, попри вкрай складні обставини, в яких опинилася наша країна й увесь світ, у 2021-му вдалося зробити немало.

У пленарному засіданні сесії районної ради оголошено перерву. Про дату 2-го засідання 13-ої сесії районної ради буде повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано