A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Творимо ліс своїми руками

Дата: 13.10.2021 16:26
Кількість переглядів: 446

Напередодні Покрови Святої Богородиці керівництво Бориспільщини завітало до Студениківського лісництва. Приїхали за запрошенням лісників, щоб долучитися до проголошеної Президентом України акції «Створюємо ліси разом» та посадити молоді дерева. Участь у заході взяли голова Бориспільської районної ради Антон Мотрич, заступник голови Іван Недогибченко, голова Бориспільської районної державної адміністрації Руслан Дяченко, керівники комунальних підприємств та працівники апарату адміністрації та ради.

Цього разу садили червоний дуб та сосну. Загалом близько тисячі однорічних дерев. Як зазначив керівник ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп» Борис Даниленко, це десята ділянка, яку від початку жовтня засаджують у своєму лісництві.

– Щорічно, відповідно до плану, ми висаджуємо 800-900 тисяч дерев. Робимо це навесні та восени. Сьогоднішня акція – це наша ініціатива. Ми підтримуємо Президента і залучаємо громадськість. Приємно, що люди відгукнулися та заклали якусь свою частинку в створенні лісу. Сьогоднішня участь представників влади – це допомога для нас. Вони долучаються до гарної справи, а ми, лісники, маємо гарну нагоду показати свою роботу. Нас не буде, а ліс буде. Ми маємо створити і нащадкам передати. Ось це найголовніше, – зазначив Борис Даниленко.

В свою чергу голова Бориспільської районної ради Антон Мотрич поділився, що це не вперше, коли він бере участь у висадці дерев. До децентралізації вони більше виїжджали в Вороньків, у Кийлів, до Процева. Зараз територія району розширилася, тому мають змогу їздити і в інші лісові господарства.

– Починаючи десь із 2007 року ми щороку виїжджали в складі апарату райради на запрошення керівників господарств, щоб взяти участь у висаджуванні дерев. Особисто я посадив більше тисячі саджанців, – ділиться Антон Мотрич. – Потім настав період, що запрошувати перестали. Зараз ця добра традиція повертається, за що варто дякувати Борису Івановичу Даниленку, який відродив її цього року. Зі свого боку буду пропонувати головам ОТГ та депутатам проводити на своїх територіях побільше таких заходів.

Присутній на заході голова Бориспільської районної державної адміністрації Руслан Дяченко не пас задніх, а вправно орудував «мечем», роблячи ямки для однорічних сосонок. Він розповів, що у вересні в школах району пройшла акція «Зростаємо разом». Тоді першачки, разом із учнями випускних класів, садили біля школи свої перші дерева, які ростимуть разом із дітьми.

– Садити дерева потрібно будь-де. До цього процесу кожен може долучитися самостійно-добровільно. Якщо кожен посадить у себе вдома по десятку дерев, це був би суттєвий внесок в озеленення нашого Бориспільського району, – наголосив Руслан Дяченко.

Як уже зазначалося, сьогодні було висаджено близько тисячі молодих саджанців. Наступного року лісники мають кожен паросток прополоти, обкосити траву. Так робитимуть три роки поспіль, щоб дерево піднялося та окріпло. Ті ж рослини, які в перший рік не приживуться, замінять на інші. А потім дерево мають довести до стиглості. Втім, як кажуть лісники, цим будуть займатися вже наші нащадки.

Більше світлин можна переглянути в фотоальбомі за посиланням ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано