A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відбулась шоста сесія Бориспільської районної ради

Дата: 26.03.2021 14:30
Кількість переглядів: 912

26 березня 2021 року під головуванням очільника Бориспільської районної ради Антона Мотрича відбулось засідання чергової шостої сесії Бориспільскої районної ради VІІI скликання.

Участь у ньому взяли: в.о. голови Бориспільської районної державної адміністрації Руслан Дяченко, депутати Київської обласної ради, голови ОТГ Бориспільського району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості, правоохоронних органів та ЗМІ.

Розпочалася сесія з оголошення про утворення фракцій політичних партій: ВО «Батьківщина», головою якої став Роман Кацан, «Європейська солідарність» - Юлія Семенова.

Реагуючи на актуальні соціально-економічні проблеми, депутатський корпус підтримав звернення депутатів Бориспільської районної ради від політичних партій «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Наш край», «За Майбутнє», «Опозиційна платформа – за життя», ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» до Президента України, голови ВРУ та Прем’єр-міністра України щодо незабезпеченості коштами на утримання районних рад області. Депутати у своєму зверненні акцентували увагу, що джерела наповнення районного бюджету, визначені Бюджетним кодексом України, на сьогодні не забезпечують достатнє функціонування районних рад для вирішення покладених на них завдань. Тому вважають за необхідне внести відповідні зміни до законодавства України щодо визначення реальних дохідних джерел наповнення бюджетів районних рад або додаткової дотації з державного бюджету для забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

Водночас депутати прийняли звернення до Президента України щодо звільнення 62-річного політв’язня Олега Приходька, проукраїнського активіста з Криму, який з 09 жовтня 2019 року знаходиться у слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону.

В ході сесійного засідання депутати схвалили нові районні цільові програми, серед яких «Програма фінансування, утримання та забезпечення діяльності Переяслав-Хмельницького районного соціального гуртожитку на 2021 рік», «Програма фінансування заходів з відбору громадян району на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та мобілізаційної підготовки у Бориспільському районі на 2021 рік», «Програма забезпечення профілактики правопорушень та публічної безпеки на території Бориспільського району у 2021 році»«Програма забезпечення профілактики правопорушень та превентивної діяльності на території Бориспільського району на 2021 рік».

Окрім цього, позитивними були також рішення депутатів райради, що стосуюються питань завершення процедури реорганізації, зокрема погодили передачу майна із спільної власності територіальних громад Бориспільського району, що перебуває на балансі  КНП «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» у власність Бориспільської міської територіальної громади Київської області.

 

Внесли зміни до районного бюджету на 2021 рік, Положення про постійні комісії Бориспільської районної ради VIІІ скликання та за поданням територіального управління Державної судової адміністрації – зміни й до списку присяжних Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

На завершення роботи шостої сесії голова райради Антон Мотрич подякував усім депутатам за плідну і конструктивну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано