A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відбулось засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів, водних ресурсів, благоустрою, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Дата: 26.02.2021 13:05
Кількість переглядів: 523

 

26 лютого 2021 року під головуванням Романа Кацана в Бориспільській районній раді відбулось засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів, водних ресурсів, благоустрою, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

У режимі онлайн-конференції Комісія заслухала інформацію від Віце-Президента ГС «ВГО «Спілка пасічників України» Гриньова Сергія щодо проблемних питань у сфері бджільництва, зокрема негативного впливу від застосування засобів захисту рослин (ЗЗР) агропідприємствами, що призводить до смертності бджіл та нанесення збитків бджільництву. Тому вкрай актуальним є налагодження принципу «добросусідства»: агропідприємства не застосовують ЗЗР, що негативно впливають на бджіл та належно повідомляють про обробіток полів, а бджоли запилюють агрокультури, що підвищую врожайність.

У свою чергу, Штепа Сергій член Комісії, депутат Бориспільської райради, акцентував увагу присутніх на необхідності створення відкритого реєстру фактів порушення у сфері бджільництва та надання їм розголосу.

Члени комісії заслухали також інформацію від директора ДП «Переяслав-Хмельницький агролісгоп» Цуканова Олександра щодо проекту «Бориспільської районної програми «Розвиток лісового фонду Бориспільського району Київської області на 2021 рік».

Особливу увагу депутати приділили проблемам охорони навколишнього середовища, зокрема, обговорили ситуацію, яка склалася з обліком лісів та лісових насаджень у Бориспільському району. Прийняли рішення провести спільне засідання з представниками Бориспільської районної ради, Бориспільської районної державної адміністрації та постійної комісії Бориспільської районної ради з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного, культурного розвитку, інноваційно-інвестиційної політики для більш детального вивчення зазначеного питання.

Насамкінець засідання члени Комісії розглянули звернення депутата Бориспільської районної ради Кулєшова Сергія щодо очисних споруд між селами Проліски та Мала Олександрівка. Гостро постало питання щодо оцінки впливу на довкілля та екологічної оцінки роботи вказаних колишніх очисних споруд. Члени Комісії рекомендували заявнику звернутися до Пристоличної сільської обєднаної територіальної громади.

Одноголосно члени Комісії підтримали необхідність виїзних засідань для всебічного вивчення проблем. Ці комісії виїжджатимуть  на місця з метою спілкування з представниками органів місцевого самоврядування для об’єктивного вивчення інформації наданої доповідачами, які звернулися до Комісії.

За результатами розгляду вищезазначених питань, члени Комісії ухвалили відповідні рішення. Опрацьовані питання будуть винесені на розгляд чергової сесії Бориспільської районної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано