A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

СТЕПАНОВ НАГАДАВ, ЩО НА ТОРГІВЛЮ ОНЛАЙН ЗАБОРОНИ НЕМАЄ

Дата: 12.01.2021 09:47
Кількість переглядів: 504

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що на інтернет-торгівлю товарами побутового вжитку заборони немає. Про це він сказав на одному з брифінгів.

За словами міністра, про введення жорстких карантинних обмежень в період з 8 по 24 січня будо повідомлено завчасно і був час підготуватися до них, а також у країні немає заборони на інтернет-торгівлю.

«Я вважаю, що ці 16 днів, які відвели на цей карантин, – можливо було до них підготуватися. Ну точно можливо було розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час. Навіть якщо ви не встигли купити шкарпетки або футболки, ви це спокійно можете зробити за допомогою інтернет-магазинів, тому що адресну доставку, інтернет-торгівлю ніхто не відміняв», – наголосив Степанов.

Міністр нагадав, що постанова уряду про введення жорсткого карантину була ухвалена 9 грудня 2020 року, і завчасно було повідомлено про ті обмеження, які будуть стосуватися торгівлі.

За його словами, рішення про карантинні обмеження ухвалюються з огляду на прогнози епідеміологів.

Як зауважив Степанов, введення жорстких карантинних обмежень відбулося через те, що у святкові дні існувала загроза зростання рівня захворюваності на COVID-19 через велику кількість контактів між людьми, які зазвичай між собою не перетинаються.

Також, сказав міністр, із третього тижня року відбувається щорічне сезонне зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ, і введені карантинні обмеження мають вплинути і на поширення грипу та ГРВІ.

Степанов нагадав, що стосовно карантину вихідного дня також лунала критика. Втім, на переконання міністра, після нього в Україні стабілізувалася ситуація із захворюваністю, знизилась кількість інфікованих і госпіталізованих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано