A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Бюджет на реорганізацію, або децентралізація у дії

Дата: 17.12.2020 14:17
Кількість переглядів: 675

На другій позачерговій сесії районної ради рішення приймали 35 районних обранців із 42. У роботі сесії взяли участь заступник голови ради Іван Недогибченко, в. о. голови РДА Роман Дяченко, голова Яготинської РДА Олександр Кудрявський (він є і районним депутатом), голова Переслав-Хмельницької РДА Сергій Дяченко. Головував – Антон Мотрич.

Скоригували бюджет-2020 та затвердили Регламент

Народні обранці внесли зміни до бюджету на 2020 рік Бориспільського, Переяслав-Хмельницького та Яготинського районів (рішення затверджені відповідними районними радами ще в грудні минулого року). Зміни стосувалися виключно завершення року, тобто бюджетного періоду та забезпечення компенсаційних виплат, що пов’язані з процесом децентралізації та, відповідно, реорганізації бюджетних установ.

Депутати затвердили Регламент Бориспільської районної ради нового скликання. До прийняття рішення внесли деякі корективи і підтримали його:  інформація про проведення засідань комісій має розміщуватися за три дні на офіційному сайті ради, терміни повідомлення про проведення сесії – за 10 днів, і лише в особливих випадках – за один день, всі виступи мають бути виключно українською мовою.

Ліквідовано комунальні установи

У районі ліквідували два комунальні підприємства – територіальний центр соціального обслуговування та центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Територіальний центр передбачає надання стаціонарної допомоги, і в районі функціонувало два  відділення – у Ревному та Любарцях, де надавалася допомога одиноким людям, які не можуть себе самостійно обслуговувати. З утворенням об’єднаних громад  Любарці нині належать до Бориспільської громади, а Ревне – до Гірської. А відтак, і стаціонарні відділення переходять у відповідні громади: Любарецьке відділення тепер утримуватиметься Бориспільською громадою, Ревненське – Гірською. Голова Гірської громади пообіцяв, що візьме його під опіку за умови, що інші громади, чиї мешканці там перебувають на стаціонарному утриманні, теж робитимуть свій внесок у фінансування закладу. Цьогоріч у середньому близько 10 тис. грн обходилося щомісячне утримання  одного мешканця. Звісно, для однієї громади це немала сума. Голова ради зустрінеться з головами ОТГ, аби обговорити ситуацію.

Працівники центру не постраждають – частина з них піде працювати в Бориспільський центр соціального обслуговування, інші – обслуговуватимуть непрацездатних у громадах.

Що стосується районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, то аналогічна структура функціонує в Борисполі. Тож частина працівників районного центру зможе працевлаштуватися у міський, а частина з тих, хто надавав послуги кризовим сім’ям у селах, піде працювати у відповідні служби, що створюватимуться в кожній об’єднаній громаді.

Також депутати одноголосно затвердили нову редакцію Статуту ОЗО «Яготинський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2».

Із заявами виступили представники фракцій «Європейська Солідарність» (щодо ситуації з коронавірусом у районі)  та ВО «Свобода» (про неприпустимість порушення порядку і принципів формування постійних комісій районної ради).

Наступне засідання сесії планують провести 24 грудня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано