A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У районі представили нового голову РДА Володимира Строканя

Дата: 06.02.2020 16:42
Кількість переглядів: 1418

Бориспільська районна державна адміністрація нарешті отримала нового очільника. Володимира Строканя представив громаді голова Київської ОДА Олексій Чернишов.

Окрім посвідчення, новий очільник РДА отримав низку завдань, серед яких завершення реконструкції лікарні, боротьба з корупцією та ремонт доріг. Прозвітувати про роботу В. Строкань має через три місяці, а найближчим часом – подати кадрові рішення. В ОДА очікують високих результатів у найкоротші терміни.

Окрім того, під час візиту Олексій Чернишов відвідав лікарню, посперечався з секретарем міської ради Ярославом Годунком про політику та запевнив – на Бориспільщині буде частим гостем.

Олексій Чернишов: «Знайомство з Україною розпочинається з Бориспільщини»

Бориспільщина – дуже відповідальний район, наголосив голова Київської ОДА під час представлення нового керівника РДА.

«Для багатьох знайомство з державою, знайомство з Україною, знайомство з Київщиною починається з Бориспільщини. Це повітряні ворота  країни. Ми робимо дуже велику ставку, маємо дуже великі очікування від перетворень, що заплановані в Бориспільському районі.

Гості, які приїздять до України, – мають бути у захваті від змін і рівня умов для залучення капіталу та створення робочих місць. Саме тому приділено велику увагу підбору кандидата на посаду голови району. Знайомтеся – Володимир Строкань», – наголосив Чернишов.

Голова ОДА також озвучив свої очікування щодо нового керівника: «Саме ця людина має привести район до найвищих результатів у найкоротші терміни».

Володимир Строкань про адмінреформу, принципи у роботі та вимоги до команди

Відкритість, відповідальність і клієнтоорієнтовність – саме цими принципами новий голова РДА Володимир Строкань планує керуватися в роботі. Від команди він очікує роботи на результат та поваги, а одним із першочергових завдань бачить підготовку району до реформи.

«Для мене дуже велика честь отримати довіру президента, голови ОДА, Кабміну, Офісу президента. Також це корелює з великою відповідальністю як перед Богом, так і перед громадою.

Останній рік ми живемо в епоху великих змін, які розпочалися в нашій державі. Всі знають, що район наш унікальний – це унікальний транспортний хаб, унікальне розміщення, це унікальна можливість, де міська влада, районна влада працюють як один організм.

Люди повинні відчути, як влада працює відкрито, клієнтоорієнтовано, а також справедливо на виконання завдань громади», - зауважив В. Строкань у своїй промові.

За його словами, «розбудовуючи інфраструктуру, ми повинні пам’ятати, що за цей короткий термін маємо підготувати район до адмінреформи, щоб інфраструктура у подальшому чітко відповідала запитам ОТГ, які будуть жити і розвиватися».

Також В. Строкань представив своє бачення роботи в команді.

«Я ціную кожного працівника команди і в подальшому працюватимемо всі разом, але одна вимога – орієнтація на результат, повага, командна робота», - зауважив він.

Три завдання для нового голови РДА: звіт про роботу чекають у травні

У перший робочий день новий голова РДА отримав від голови Київської ОДА низку завдань і пораду – тісно працювати із міською владою. Звіт Чернишов чекає в середині травня.

«Суспільство вимагає результатів та дій, і це справедливо. Прошу приділити увагу наступним питанням: перше – реконструкція захисної дамби на мулових полях, що розташовані на землях Вишеньківської та Гнідинської сільських рад.

Друге – Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування. Це важливий проєкт, існують терміни виконання робіт. Я щойно був у лікарні і надалі особисто контролюватиму виконання робіт. Не треба мене чекати тут через 100 днів – я буду раніше. Лікарню маєте завершити вчасно.

Третє – дороги. Без належного ремонту та реконструкції розвитку економіки району не буде», - наголосив голова РДА.

Чернишов попросив Строканя уже найближчим часом надати план реалізації завдань.

«Я з’являтимуся у вашому районі і стежитиму за виконанням. Плануємо надати вам три місяці – у другій половині травня прошу підготувати доповідь щодо реалізації завдань, які ми визначили», - резюмував він.

Навесні країна перетвориться на великий будмайданчик: скільки проєктів реалізують на Бориспільщині

Окремо голова Київської ОДА зупинився на інвестиціях, боротьбі з корупцією та будівництві і реконструкції важливих інфраструктурних об’єктів.

 «Ми повинні розуміти, що до Бориспільського району вимоги особливі. Що нам потрібно зробити, щоб розвивати країну і прискорити зростання економіки, – потрібно залучати капітал і створювати робочі місця. Показники діяльності очільника району, у першу чергу, – ці параметри.

Яка середня зарплатня, як зростає, скільки працівників поїхало з району і скільки повернулося? Потрібно створювати промислові вузли – індустріальні парки, інноваційні парки, щоб залучати інвесторів і створювати можливості.

У Бориспільського району є найбільша перевага щодо першої комунікації з інвестором – він до вас прилітає. Якщо ви цим не користуєтесь, то цим користуватимуться інші. Уже зараз райони конкурують між собою за зовнішній капітал та спеціалістів», - сказав голова ОДА і додав:  «Бориспільський район є у порядку денному – заплановано реконструкцію восьми об’єктів, гроші на це є. Прошу реалізувати ці проєкти і представити громаді».

Також він зауважив, що відповідальним кроком має стати налагодження професійних відносин між міською та районною радами, з ключовими інвесторами та економічними центрами.

Серед актуальних питань – боротьба із корупцією. За словами Чернишова, «тут реверансів не буде, нас цікавить не сама боротьба, а перемога над нею».

«Чекаю результатів та кадрових рішень протягом першого місяця роботи. Нам потрібні перезавантаження та використання досвіду керівників району. Наше основне завдання – зробити життя мешканців Київщини комфортним, зручним, прогнозованим, стабільним та перспективним. Хочу побажати вам успіху, бо ваш успіх – успіх Київщини та успіх України», - зауважив голова КОДА.

Чернишов – Годунку: «Припиняйте тут займатися політикою»

Під час представлення нового голови РДА в чергове «засвітився» і секретар міської ради Ярослав Годунок. Він закликав голову ОДА знайти кошти на будівництво об’їзної дороги, а також розслідувати зловживання «попередників», а точніше – попередньої влади в РДА.

Чернишов зауважив, що розвиток транспортної інфраструктури – пріоритет, а щодо розслідувань зауважив: під його пильним оком не тільки районна, а й міська рада.

«Щодо дій минулого та підозр. Я особисто займаюся цим питанням… Вважаю, ви це знаєте і відчуваєте. Дуже прошу, якщо ми говоримо про конструктивне перетворення, розвиток – припиняйте займатися тут політикою.

Залучення інвестицій та створення робочих місць – це не про політику, а про конкретні дії і трансформації місцевої влади. Від вашої політики зарплата у районі не збільшується. Від десинхронної роботи страждають люди, соціальні сфери. Обласні програми повністю не виконуються, гроші залишаються. Як таке може бути? Давайте до праці. Я вас дуже прошу», -  резюмував О. Чернишов.

Тоня ТУМАНОВА, «ТС»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування