A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«Бориспільщина гідно представляє Київську область», — голова КОДА Максим Мельничук

Дата: 06.08.2016 16:30
Кількість переглядів: 828

У м.Бориспіль пройшла апаратна нарада за участі голови Київської обласної державної адміністрації Максима Мельничука.

Захід зібрав близько трьох сотень громадян — сільських голів, депутатів, держслужбовців, керівників регіональних органів влади, громадських активістів. Очільник Київщини порушив найгостріші теми: особливості реформи місцевого самоврядування та створення добровільних територіальних громад, запровадження електронного документообігу як основного інструменту проти корупції, ремонт доріг державного та місцевого значення, розвиток медичної галузі, налагодження активного діалогу з громадою.

«Бориспільщина гідно представляє Київську область, має вдале географічне розташування, потужні траси, успішну економічну та культурну складові, інвестиційну привабливість. Регіон має бути серед лідерів не тільки Київської області, а й держави в цілому», — заявив Максим Дмитрович. Він констатував, що кожен район має свою специфіку, певні ознаки та проблеми.

Бориспільський район, за словами голови КОДА, повинен розвиватися в усіх напрямках. «Ви маєте розробити стратегію розвитку району. Заслухати пропозиції, окреслити плани, зробити інвестиційні паспорти в кожному населеному пункті. Досвід, який має молода Європа, був застосований попри всі непорозуміння», — зазначив Максим Мельничук.

Очільник Київщини порівняв формування територіальних громад, що відбуваються в державі, з виношуванням дитини. «Мати виношує дитину 9 місяців, щоб вона народилася здоровою та міцною. Тому реформа місцевого самоврядування має бути опрацьованою. Повинна спрацювати та модель, яка буде найкращою. Наша задача — врахувати всі можливості, почути кожну громаду. Адже закон про створення територіальних громад передбачає об’єднуватися на добровільних засадах. Добровільно!», — підкреслив пан Мельничук.

Голова Бориспільської райдержадміністрації Дмитро Воронін у своєму виступі презентував програму соціально-економічного розвитку на друге півріччя 2016 року та наголосив на тісній співпраці з органами місцевого самоврядування: «Показник перевиконання надходжень до зведеного бюджету за І півріччя цього року склав 90 мільйонів гривень. При цьому наш бюджет є другим в області після бюджету Києво-Святошинського району. Це при тому, що населення Києво-Святошинського району нараховує 150 тис осіб, а Бориспільського — 54 тисячі. У цьому результат спільної роботи адміністрації, сільських голів та депутатського корпусу районної ради».

Керівник також розповів про інвестиційні можливості району. Так, цьогоріч на Бориспільщині зареєстрували понад 300 підприємств. На території Бориспільського району розпочали роботу 17 великих підприємств. На сьогоднішній день реалізовуються наступні інвестиційні проекти: будівництво 3-ої черги офісно-складського та торговельного комплексу ТОВ «ХФК «Біокон», будівництво Центру із продажу та обслуговування автомобілів компанії «BMW Group», будівництво виробничих майданчиків СТВО «Старинська птахофабрика» та інші.

Обговорили учасники наради можливості ремонту доріг. На чисельні звернення до Служби автомобільних доріг райдержадміністрація отримувала відповідь про недостатність фінансування. На сьогоднішній день РДА не може впливати на обсяги фінансування та пріоритети у першочерговості проведення ремонтних робіт, але обвинувачення на адресу місцевої влади у бездіяльності надходять постійно. У зв’язку з цим Дмитро Воронін звернувся до голови КОДА з проханням сприяти у вирішенні проблем ремонту доріг державно-територіального і місцевого значення на території Бориспільського району.

У відповідь Максим Мельничук повідомив, що на робочих нарадах в Києві неодноразово порушувалося це питання, і воно знаходиться на контролі області. За словами очільника, на нещодавній колегії Київської ОДА було прийнято рішення про винесення догани керівникові Служби автомобільних доріг. Говорячи про розподіл коштів на ремонт доріг, Максим Дмитрович зазначив: «Програмою Державного Фонду реконструкції та розвитку на Київську область передбачено на 2016 рік 93 млн грн., ділимо на 25 районів, виходить орієнтовно по 3,5 млн гривень. Це тільки на ямковий ремонт, не кажучи про заміну асфальтного покриття». «Якби дороги належали місцевому самоврядуванню, то їхній стан був набагато кращим», — додав голови Київської ОДА.

У продовження теми Максим Мельничук вказав на проблемні питання району, акцентував на вирішенні екологічних проблем, створенні рекреаційної зони, розвитку сільського господарства. Звернув увагу на роботу Бориспільського управління Держгеокадастру, де за останні 12 місяці змінилося 4 керівники. А тепер призначено четвертого. Закликав його брати участь в усіх справах та кожен тиждень звітувати про свою діяльність перед головою РДА.

Виступив керівник Бориспільського об’єднаного військового комісаріату Анатолій Стуженко, який озвучив реальні цифри виконання плану. Утім, висловив прохання їх не публікувати. Дмитро Воронін, у свою чергу, доповнив виступ комісара інформацією, що Бориспільський ОМВК є лідером в Київській області.

«По виконанню плану ми були останніми, а тепер першими. Тому що залучили до контрактної служби 17 чоловік при населенні 54 тис осіб — це план Переяславського, Баришівського, Вишгородського та ще 6 районів, разом взятих! Відтак план області є нереальним, неетичним та неправильним», — наголосив Воронін та звернувся до голови КОДА з проханням розібрати дане питання по контракту на рівні обласного військового комісаріату.

Йшлося про систему публічних закупівель PROZORRO, до якої Київська область підключилася 100%-во. Дана система створена з метою унеможливлення корупційної складової. «Електроніка хабарів не бере і сама не дає», — наголосив Максим Дмитрович. Також він вказав на оптимізацію виробничих процесів у державній службі, скорочення чисельності держслужбовців, спрощення документообігу та переведення його в електронний формат.

Крім того, зауважив на посиленні зв’язку між інформаційною політикою та зверненнями громадян. Анонсував створення смарт-програми на оновленому веб-сайті Київської облдержадміністрації. «Всі звернення громадян надходитимуть у спеціальну програму. Звернення можуть бути будь-якого характеру: впав стовп, розірвало трубу тощо. На карті Київської області, звідки надійшло повідомлення, з’являтиметься позначка. Вона блиматиме до тих пір, поки проблема не вирішиться», — зазначив керівник.

Серед інших тем, що обговорили учасники наради, — санаторно-курортне лікування учасників АТО, соціальна та професійна адаптація військовослужбовців, перспективи розвитку освітянської галузі, робота місцевої поліції, зміцнення медичної бази в районі.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано