A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Зеленський про бориспільську лікарню: сучасна, але потрібно доопрацювати деталі

Дата: 13.08.2020 16:26
Кількість переглядів: 1357

Президент України Володимир Зеленський проінспектував оновлену лікарню у Борисполі. Оглянув відремонтовані відділення, а також перевірив, як працює електронна черга.

Зеленський відзначив, що побачив сучасну лікарню, але разом з тим додав, що ще багато деталей потребують доопрацювання.

ББЛІЛ: що змінилось за рік

Як повідомили у прес-службі Офісу Президента, Глава держави "перевірив стан частини приміщень лікарні після завершення капітального ремонту та оглянув нове приймальне відділення з оглядовою кімнатою, палатою добового перебування та протишоковою палатою.

Крім того, Володимир Зеленський оглянув інсультний блок та санітарне приміщення блоку неврологічного відділення, а також палату денного перебування дитячого відділення".

У медичному закладі проведено капремонт інфекційного, приймального, поліклінічного відділень та оновлення фасадів з утепленням. Облаштовано дитячий та дорослий блоки інтенсивної терапії для невідкладної допомоги. Також був обладнаний ендоскопічний кабінет, процедурна, спеціальне приміщення для магніторезонансної томографії (МРТ). Вперше в будівлі встановили автоматичну пожежну сигналізацію та систему оповіщення про пожежу, відзначили в Офісі.

«Повністю зроблено Emergency – це відділення екстреної медичної допомоги. У нас є доросле відділення й дитяче відділення, яке ми трохи зробили із запасом. Тому що поряд є аеропорт «Бориспіль», є міжнародна траса. Ми повинні бути готові до надзвичайних ситуацій і при необхідності розгорнути додаткові площі та ліжка», – зазначив головний лікар Бориспільської центральної районної лікарні Олександр Щур.

Він також розповів, що медпрацівники, 70% яких мають першу та вищу кваліфікаційні категорії, постійно працюють над підвищенням рівня надання меддопомоги.

Президенту повідомили, що наразі в лікарні завершені всі основні заплановані ремонтні роботи. Залишається реконструювати лише пологове відділення. Це відбудеться до кінця року.

Деталі, що потребують доопрацювання

«З самого початку своєї каденції одну з найперших лікарень я відвідав у Борисполі. Ми бачили, які умови були раніше, і в якому стані була ця лікарня. Зараз ми бачимо зовсім іншу, сучасну лікарню», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що багато деталей потребують доопрацювання для подальшого покращення умов перебування пацієнтів. Також необхідно доставити до медзакладу всю необхідну сучасну техніку.

«З-за кордону отримаємо всю цю техніку. І я впевнений, що в наc буде прекрасна лікарня в Борисполі», – наголосив він.

Нагадаємо, в липні 2019 року Глава держави оглянув Бориспільську лікарню через наявність у її роботі та санітарному стані низки порушень. Багато приміщень потребували ремонту, а в найгіршому стані було терапевтичне відділення та харчовий блок. Крім того, у відділеннях бракувало місць.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано