A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

НА ДЕНЬ РОГОЗОВА ТАНЦЮВАЛО ПІВСЕЛА

Дата: 01.06.2018 15:51
Кількість переглядів: 974

У Рогозові – День села. Чи не найочікуваніше для місцевих свято традиційно відзначають на Трійцю. Як-то кажуть – «сам Бог велів» відкласти хатні справи і долучитися до масових гулянь.

ПРИВІТАННЯ ДЛЯ ГРОМАДИ

«Рідне село… Столиця мого дитинства… Тут пахнуть росами світанки, мелодійно видзвонюють джерела…». «Пан господар» – сільський голова Іван Овсієнко, наголосив: «Рідна батьківська земля… ми з неї вийшли і до неї сьогодні прийшли на побачення. Це свято тих, хто тут народився і виріс, хто приїхав багато років тому, аби залишитись назавжди, хто любить Рогозів і рогозівців». Очільник села побажав усім гарного настрою, здоров’я і добробуту, родинного затишку і тепла: «Найголовніше – розуміння того, що ми велика родина, а це – сила».

Привітав односельців, які своєю працею примножують честь і славу рогозівської громади. Це Людмила Музика, Михайло Сергієнко, Тетяна Митько, Ніна Кубрак, Катерина Гапон, Вікторія Сліпченко, Віталій Ярун та Микола Овсієнко.

Слова привітань надійшли від народного депутата України Сергія Міщенка, депутата Київської обласної ради Валерія Ксьонзенка та голови Народного руху м. Київ Петра Гудими.

З нагоди відзначення Дня села Рогозів та 95-річчя утворення Бориспільського району подяки за підписами голови РДА Олександра Туренка та голови районної ради Владислава Байчаса отримали керівники СФГ «Мрія» Анатолій Мельник та Євгеній Кисіль, заступник директора з навчально-виховної роботи Рогозівської ЗОШ Людмила Харченко, вчитель української мови і літератури закладу Катерина Гапон, житель села Рогозів Володимир Гапон, працівник пожежної команди Рогозівської сільської ради Василь Коломієць, завідувач Рогозівського ДНЗ «Сонечко» Людмила Руденко, голова ФГ «Кононенко» Василь Кононенко, фермер Олександр Колесник, голова СФГ «Альта» Микола Чорниш та старша медична сестра Рогозівської дільничної лікарні Марія Гапон.

«Боротьба за незалежність держави продовжується. Вона вартує не тільки любові до Батьківщини, а й власного життя», – наголосили ведучі Ніна Кубрак та Наталія Кохно. На святі з гордістю згадали синів, які боролися і борються за долю України. На відстані їх підтримує кожен, але найбільше – материнська любов і молитва. Окремі слова подяки та відзнаки надійшли саме на адресу таких мам.

Дотримуючись традицій, цього дня відзначали жителів, які перетнули рубіж у 90 років та наймолодших, найстарші родини, щойно одружених, багатодітних, тих, хто святкує дні народження 27 травня, ювілейні весілля. Одними з таких є подружжя Черняк – Василь Трохимович та Софія Пантелеймонівна, які 60 років йдуть разом по життю. «Діамантових» ювілярів вітали оплесками та подарунками.

Цьогоріч родина Рогозова поповнилася 31 маленьким жителем, з яких 12 хлопчиків та 19 дівчаток. Наймолодшим мешканцем села є Тимур Мурашко, найповажнішою – 94-річна Ольга Микитівна Братусь.

МАСОВІ ГУЛЯННЯ

З нагоди свята – пісні, танці, зони відпочинку для дітей і дорослих, виставка робіт народних майстрів, спортивні змагання, серед яких футбол та баскетбол. У перервах – безкоштовні куліш, юшка, морозиво. Вареники з вишнями, картоплею, шоколадом та капустою ліпили місцеві господині.  Окрім самодіяльних сільських виконавців, запросили гостей зі столиці, Борисполя, Житомира, Чернівців.

Піснею про Рогозів дійство відкривав колектив місцевого будинку культури жіночий ансамбль «Родина», який виконав і «Хлеб всему голова» під час пригощання всіх духмяним короваєм.

«Сусіди» – народний аматорський хор «Терниця» (керівник Анатолій Пономаренко), представили відоме та гумористичне з репертуару Павла Глазового. Акомпанували колективу викладачі Бориспільської музичної школи.

На «розігріві» перед нічною дискотекою в стилі «ретро» – вихованки Київського національного університету культури і мистецтв. Перед ними – популярний виконавець народної музики ансамбль «Веселі музики» Національної філармонії України під керівництвом Сергія Хитрякова.

Особливого колориту святу того дня додав соліст Чернівецької обласної філармонії заслужений артист України Василь Данилюк, під запальні танці якого танцювало ледь не півсела. Ліричні пісні дарувала заслужена артистка України Любов Чернецька, яка є організатором понад 700 концертів для воїнів у зоні АТО.

Півторагодинний захід «Мамина весна» представила творча група на чолі з головою правління ГО «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів» м. Житомир Олександром Іськовим, в складі якої його заступник Галина Березюк, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Алла Васик.

У Рогозові такі «гучні» дні села не новина, а швидше, традиція. 80-річна Марія Василівна Фесенко згадує себе молодою, коли не пропускала жодне з гулянь. Та хоча ноги вже не ті – діти й онуки допомагають бути в центрі життя села.

І протягом святкового дійства ведучі неодноразово наголошували: «Тут пройшло босоноге дитинство, незабутня юність. Бережімо ж наше село, не цураймося його свят та буднів, бо це – криниця нашого родоводу, це наша велика родина».

Тетяна ПІДГУРСЬКА, «ТС», фото автора


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано