A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

І нехай все зачекає. Васильки святкують День села

Дата: 29.08.2017 15:05
Кількість переглядів: 1357

Таких сіл на карті України мало. Воно, як оберіг, як дороговказ для тих, хто, зіп’явшись на крила, вилетів із його гнізда. Воно, як криниця, що  живить душі цілющою водою, для тих, хто навіки залишився тут. Васильки – невеличке село, де мешкає трохи більше, ніж 250 осіб, святкувало своє День народження.

 

Минув рік, відколи була нагода побувати у Васильках. Тоді на запрошення Старівського сільського голови Валерія Макаренка разом із васильківцями святкували іменини. Знову дежавю. У той же час на тому ж місці. Хіба що дійство вже було масштабнішим. Для святкувань обрали місце біля озера. Куди не глянь – краса! Дух захоплюють і стрункі тополі, й дитячий щебет, і люди. Декорація свята теж дещо змінилися. На цьому місці, мов гриб після дощу, виріс дитячий майданчик. Тепер у Васильках таких розваг для малечі – на початку і в центрі села. Кошти на це задоволення виділено з районного бюджету. Ще одна забава – батут. Ото вже дітлашня відвела душу! Виставка народних умільців – уміють васильківці і вишивати, і малювати, і майструвати. Таланту цим простим і щедрим людям не позичати. У казанах киплять куліш і юшка. «Святковий обід  вдасться, – усміхається шанований гість – Рогозівський сільський голова Іван Овсієнко, – ці козаки таке приготують, що за вуха не відірвеш» . Поряд ряди столів із лавами, по закінченні концерту за ними розсядуться «іменинники» смакувати, частувати й пісню хорошу заспівати. Тюки з соломи – глядацькі стільці. А сцена просто неба. Де й артист, і глядач на рівних правах.

Сходяться, з’їжджаються іменинники та гості Васильок. Навідалися до древнього сусіднього села депутат райради, директор Старинської школи Сергій Кравченко; настоятель УПЦ Святої Покрови отець Ігор з Мирного. До слова, за кілька місяців у Васильках має з’явитися каплиця. Й отець Ігор матиме там приход. Тож васильківцям не треба буде долати кілометри у великі православні свята, аби відвідати службу. Тут і діток хреститимуть, і молодят вінчатимуть, звідси відправлятимуть в останню дорогу. «Заправляє святом» завклубом  Віталій Мартинюк. У нього це виходить на одному подиху. Артисти з Борисполя та сусіднього Старого «напувають» душі піснями. Молодь і досвід тут пліч-о-пліч. Старинці з ансамблю «Осіннє золото» заведуть пісню, а її підхоплять молоді дівчата та хлопці. Шана традиціям, дякувати Богу, не перевелася.

Валерій Макаренко на правах господаря вітав васильківську родину: «Даю вам слово, що будемо горді з того, що  живемо тут, у Васильках. У нас молодий депутатський корпус. Енергії й завзяття вистачає. Справа за вами. Підтримуйте і словом, і ділом. Не будьте байдужими до своєї рідної землі. Коли кожен почне з себе, то буде лад і в громаді, і в селі».

С. Кравченко передав вітання від голови райради Владислава Байчаса, побажавши васильківцям розквіту, бо з таким сільським головою іншого майбутнього селу не чекати. Заслухали селяни і вітальну адресу від народного депутата України Сергія Міщенка. Влада нагородила кращих і в громадському житті, і в  культурному, і в спорті. Що стосується спорту. Тут його теж шанують. Першими, хто вітав село з Днем народження були футболісти сіл Васильки і Старе. Звичайно ж, перемога була за васильківцями. В. Макаренко вручив кубок своїм землякам: «Уперше започатковуємо кубок імені Миколи Спідчука, нашого односельця. Цього разу він у васильківців. Сподіваюся, що потримати його в руках буде за велику честь».

…Жартами і розвагами розбавляли свято. Селян не лякала навіть не вибрана на городі картопля. Нехай усе зачекає. У села День народження.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення




 




 




 




 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано