A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Бориспільщина попрощалася з Сергієм Хоменком, другим пілотом літака рейсу PS752, збитого під Тегераном

Дата: 21.01.2020 15:02
Кількість переглядів: 887

Сьогодні  об 11:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі відбулася церемонія прощання з Хоменком Сергієм Анатолійовичем, другим пілотом літака рейсу PS752, збитого під Тегераном 8 січня 2020 року.

В останній політ його проводжали кілька сотень людей - рідні, друзі, військові та цивільні авіатори, а також жителі міста й району - всі хто знав і назавжди збереже світлу пам’ять про хорошу людину і досвідченого льотчика. У траурній церемонії взяли участь керівники Бориспільщини: голова районної ради Владислав Байчас, міський голова Анатолій Федорчук, в. о. голови РДА Руслан Садовський, їх заступники.

Сергій Хоменко - другий пілот літака МАУ, який зазнав катастрофи в Ірані. Мав 7600 годин нальоту на літаках Boeing 737. Свою кар’єру він розпочав як льотчик військово-транспортної авіації. Як повідомили в пресслужбі бригади транспортної авіації, понад чотирнадцять років Сергій Хоменко літав у складі екіпажів літаків ТУ-134, АН-26, АН-30 Бригади транспортної авіації. Пройшов шлях від командира авіаційного загону літаків ТУу-134 до командира ескадрильї “Блакитна стежа”. Багато років очолював екіпажі, які виконували спостережні польоти в рамках Договору про відкрите небо в різних країнах світу. Виховав не одного льотчика І класу. А 8  січня навіки осиротіли серця батьків, братів, дружини та двох синів Сергія.

Нагадаємо, що 19 січня в ДП МА "Бориспіль" приземлився літак з тілами українців, які загинули внаслідок авіакатастрофи в Ірані. Літак МАУ зазнав катастрофи недалеко від столиці Ірану Тегерана, невдовзі після вильоту, вранці 8 січня. На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі вони загинули, зокрема, й 11 українців.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано