A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із сесії районної ради. Конкретно та результативно

Дата: 22.03.2017 14:46
Кількість переглядів: 582

21 березня відбулася чергова одинадцята сесія районної ради VII скликання. Рішення приймали 31 народний обранець із 34-ох. Головував на засіданні Владислав Байчас. У роботі сесії активну участь взяли заступник голови райради Іван Недогибченко, голова РДА Дмитро Воронін та його заступники, сільські голови, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району.Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять бійця АТО Руслана Юсипишина з Іванкова. Саме цього дня відбулося прощання з нашим земляком, гідним сином України.


 

Бюджет розвитку району:  результати та перспективи

До запропонованого порядку денного внесли зміни і доповнили його ще кількома пунктами. Серед низки актуальних питань ключові – підсумки виконання минулорічної Програми соціально-економічного та культурного  розвитку району та затвердження Програми розвитку району на рік 2017-ий. Саме їх озвучив голова РДА Дмитро Воронін. Очільник району підкреслив, що, завдячуючи співпраці РДА, районної ради та громади району, минулорічну програму розвитку стовідсотково виконано. За рахунок нових підприємств, що зареєстровані в району, до бюджету додатково надійшло 25 млн грн. Серед бюджетів районів Київщини район займає почесне друге місце, якщо порівнювати з 2015-им, коли був на п’ятій сходинці. Що стосується податку з фізичних осіб, то район є лідером у Київській області та одним із перших в Україні.

Плани на 2017 рік не менш важливі. На постійних комісіях райради депутати на чолі з Владиславом Байчасом детально вивчали кожний пункт Програми розвитку району на прийдешній рік, вносили зміни і доповнили її. 64,5 млн грн розписано по кожній сільській раді, конкретно по кожному об’єкту. На рівні  області зведений бюджет має залишки 4 млрд грн, місцевий – 800 млн грн. На район виділено до 30 млн грн. Із 29 об’єктів, що подавалися на співфінансування до області, отримали шанс лише 11. Але ще вноситимуть зміни до обласного бюджету, і керівництво району обіцяє докласти всіх зусиль, аби й решту задумів втілити у життя. Наразі до обласної програми розвитку 2017 включено: будівництво дитсадків у Вишеньках та Сошникові, центрального корпусу ЦРЛ, резервної водонапірної свердловини; капітальний ремонт проїжджої частини на території Великоолександрівської сільської ради; реконструкцію з добудовою ДНЗ «Сонечко» у Рогозові; санацію дитсадка та школи у Щасливому; заміну системи освітлення у Пролісках. Також цьогоріч відремонтують чотири дороги : в Старому, Сошникові, Горі та Великій Олександрівці.

До програми включено зведення на території району Алеї слави землякам – воїнам  АТО, з коштами визначаться на наступних сесіях


 

Допомога від «Турботи» – районний депутат має бути «в курсі»

В. о. начальника управління соцзахисту населення, розробник програми «Турбота» на 2016-2020 роки Ірина Пушкар  поінформувала про деякі зміни: в окремий розділ виноситься соціальний захист і підтримка учасників АТО, водночас розширено коло  позицій щодо надання соціальної підтримки – медична допомога, поховання, облаштування пам’ятників, оздоровлення дітей учасників АТО тощо. За підрахунками, на всі потреби необхідно ще 820 тис. грн.

І. Недогибченко зауважив, що минулого року 1106 жителів району отримали матеріальну допомогу за програмою «Турбота» на загальну суму 1623200,00 грн. У районних депутатів виникло природне запитання: хто конкретно з його виборчого округу отримував ці гроші? Підставою для отримання коштів є пакет документів: заява на ім’я голови РДА, копії паспорта, ідентифікаційного коду, медична довідка, акт обстеження житлово-побутових умов (довідка з сільської ради). Виходить, депутат райради зовсім відсторонений від цього процесу. Адже аналогічні Програми затверджуються на сільських сесіях, зрозуміло, що і сільський голова, і місцеві депутати володіють інформацією. На районну програму кошти виділяються з районного бюджету, а районні депутати зовсім не знають про отримувачів цієї допомоги. Аби депутат на окрузі теж був «у курсі» справ, вирішили: в акті обстеження житлово-побутових умов повинен стояти його підпис.


 

«Благоустрій»: усі «карти в руки»

Аби підприємство змогло повноцінно функціонувати, бюджетний капітал КП «Благоустрій» збільшили на 2 млн 100 тис. грн. У зв’язку з цим внесли зміни до Статуту та передали з балансу КП «Зубр» на баланс «Благоустрою» чотири одиниці транспортних засобів. Тож, як кажуть, «усі карти в руки».


 

Депутати прийняли рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти району: педагогам ДНЗ, районного будинку дитячої та юнацької творчості й районного методкабінету; створення філії опорного навчального закладу «Вороньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів Бориспільської районної ради Київської області» – Кийлівська загальноосвітня школа І ступеня»

Прийняли районні програми: розвитку фізичної культури і спорту; медикаментозного забезпечення дітей району, хворих на муковісцидоз; погодили встановлення біотехнічної споруди для штучного розведення та відтворення диких мисливських тварин у мисливських угіддях ТОВ «Ржищівське мисливське господарство», затвердили список присяжних міськрайонного суду, внесли зміни до Програми енергозбереження тощо.       Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


 



 



 

 



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано