A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Олександр ЩУР: «Пересувний флюорограф покращить виявлення випадків туберкульозу в районі»

Дата: 27.03.2017 14:45
Кількість переглядів: 682

Олександр Щур, головний лікар Бориспільської  ЦРЛ, поінформував, що  в районі епідеміологічна ситуація з туберкульозу погіршилася.  Минулоріч захворіло на туберкульоз 71 особа, проти 63-х осіб у 2015 році. Загальний контингент хворих, які на сьогоднішній день знаходяться під наглядом протитуберкульозної служби лікарні, становить 328 осіб:  міських жителів – 189, сільських – 139.


 


 

Усі хворі, які були виявлені у першому кварталі нинішнього року, охоплені відповідним лікуванням. В осередках туберкульозу з метою їх оздоровлення були проведені протиепідемічні заходи у повному обсязі.

На виконання заходів Програми протидії захворювання на туберкульоз були передбачені кошти у сумі 6 млн.125 тис. грн. За звітний період    використано    850   тис. грн.   на    придбання    нового    цифрового флюорографа, а також придбано новий сучасний рентгендіагностичний комплекс загальною вартістю 4,5 млн. грн.. Придбання цього обладнання  стало можливе завдяки спільним зусиллям районної та міської влади. Ситуація значно покращилася , коли б у районі з’явився  пересувний флюорограф. Тоді  можна було б  проводити повноцінне обстеження жителів усіх сіл за місцем їх проживання.

             У Національному інституті фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г.Яновського ведеться  робота з удосконалення схем лікування туберкульозу та впровадження нового покоління антимікобактеріальних препаратів (зокрема бедаквеліну, лінозелідутаделаманіду). На Київщині  буде реалізовуватись пілотний проект щодо нових схем лікування туберкульозу вказаними препаратами і Бориспільський район також буде задіяний у цьому процесі.

Для раннього виявлення туберкульозної інфекції серед дитячого населення організовується  проведення туберкулінодіагностики серед школярів. У 2016 році для проведення туберкулінодіагностики у районі підлягало 15828  дітей. Через відсутність необхідної кількості туберкуліну та значну кількість відмов батьків діагностику було проведено  лише 3143 дітям.

 На 2017 рік потреба у туберкуліні становить 20000 доз. Наразі в наявності є 4136 доз.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано