A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Серед безлічі сіл я впізнаю своє - тільки в ньому так пахне дитинством…

Дата: 07.06.2017 14:41
Кількість переглядів: 817

На Зелену неділю всі дороги вели до Рогозова. Люд сходився, з’їжджався здалеку, зблизька. Іномарки, дешеві автівки, велосипеди, мотоцикли, сила-силенна дитячих візочків – все це паркувалося біля епіцентру подій. Саме в центрі рогозівці відзначали свято своєї малої батьківщини – День народження села. І так масштабно вдруге. Ще не встигли забути минулорічне гучне свято, коли зі сцени селян «купала» в піснях відома група «Фрістайл» та запальний циганський ансамбль, як підійшла цьогорічна дата, того дня зустрічали відомих заслужених артистів України Тетяну Піскарьову, Дмитра та Назарія  Яремчуків, Ярославу Руденко та Анатолія Гнатюка і майбутніх зірок естради – студентів Київського Національного університету культури і мистецтв. Головним спонсором свята виступила «Аграрна партія України» на чолі з її лідером Віталієм Скоциком. Організаційні моменти взяла на себе сільська влада разом із сільським головою Іваном Овсієнком.



…Багату історію і глибоке коріння має Рогозів. Звідси родом  відомі науковці, лікарі, інженери, військовослужбовці, вчителі. З цих стежок пішли у великий світ Братусі, Овсієнки, Самійленки, Скрипки, Овсюхни, Соченки, Сліпці, Малишевські, Макаренки, Штефани, Соколи, Чорниші, Гудими, Дорошенки, Дремлюги, Кривохижі, Гапони, Колесники, Лисаки, Тарабани, Наумовські, Кучерини… Цього дня цілі династії – від малого до старого – возвеличували рідну землю, відзначаючи таке потрібне для всіх родинне свято.

Хтось спостерігав сонце лише з вікна, а на сільському стадіоні – справжній футбольний зорепад. Спортсмени юні, місцеві, з навколишніх сіл та зірки київського «Динамо» Олег Саленко, Іван Яремчук, Віктор Хлус вітали рогозівську землю спортивними перемогами. Звичайно, і вболівальників назбиралося досхочу. Не кожного дня побачиш таке дійство! Серед майбутніх зірок футболу першою здобула перемогу ФК « Рогозів», як і годиться господарям. Друге почесне місце — у гравців із сусіднього Старого,  третє  – у ФК «Джуніор».

Для дітей забави кращої не знайти – батути, солодка вата і морозиво. Здавалося, що сюди з’їхалася дітлашня з усього району, а, можливо, це Рогозів б’є всі рекорди і тримає на висоті  демографічну ситуацію?! Повертаємо голову і бачимо розіграш благодійної лотереї. За символічні кошти можна купити умовний лотерейний білет, а потім виграти зовсім не символічний, навіть пристойний приз.

А в голові просто паморочиться від запаху смаженого м’яса, кулешу, рибної юшки, у макітрах «підморгують» рогозівські вареники з різноманітною начинкою.  Для шанувальників мистецтва – виставка народних умільців. Вражає й організація, і результат. Гомін, сміх, пісні, танці, добре слово і найголовніше – пошанування кращих односельців, тих, хто творив і творить історію села, Бориспільщини та й усієї України. Тобто запах і зміст свята присутній – наближаємося до сцени, де звучать голоси ведучих Ніни Кубрак та Наталії Кохно.







 

Перше слово за господарем, сільським головою Іваном Овсієнком. Він подякував кожному рогозівцю, хто конкретними справами розбудовує та прикрашає колиску долі. І, звичайно ж, районній владі. Бо без підтримки голови райради Владислава Байчаса, голови РДА Дмитра Вороніна, народного депутата України Сергія Міщенка, депутата Київської обласної ради Валерія Ксьонзенка, ТОВ «Агро-Регіон Бориспіль», лідера «Аграрної партії України» Віталія Скоцика, депутата райради Миколи Кононенка та його доньки Олени Кононенко не справилися б.

І. Овсієнко тиснув руки і вручав подарунки та нагороди за плідну працю на користь громади Валентину Мозольову, Олександру Філоненку, Лідії Гудим, Тамарі Мисловській.

Запашним короваєм – символом добра і достатку – зустрічали на сцені гостей свята депутата облради Валерія Ксьонзенка, народного депутата України Павла Кишкаря, голову Київської міської організації Народний Рух України Петра Гудима, екс-міністра аграрної політики та віце-прем’єра Віктора Слауту, екс-міністра України з надзвичайних ситуацій, колишнього голову КОДА Володимира Шандру, депутата райради, рогозівця Миколу Кононенка, заступника голови райради Івана Недогибченка, керівника апарату РДА Ірину Тур, начальника районного відділу культури Нелю Кияшко, представників «Агро-Регіону» Олександра Буряка та Інну Пензай, голову громадської ради при РДА Михайла Музику. Всі вони вітали велику рогозівську родину з її найголовнішим святом.

Цьогоріч у Рогозові народилося 25 малюків – 15 хлопчиків та 10 дівчаток. На святі відзначили наймолодшу серед них – Ангеліну Мисловську. Найстаршою жителькою є Марія Гордіївна Наумовська, якій накувала зозуля аж 98, – і їй подарунок. Серед  сильнішої половина людства довгожителем села із життєвим  стажем 96 років є Федір Овсійович Соченко – і про нього не забули.

Подарунки від В. Ксьонзенка та ТОВ «Агро-Регіон» також знайшли своїх господарів.







 

Поки зі сцени вітають іменинників студенти університету культури, «ТС» вдалося поспілкуватися з головним благодійником свята Віталієм Скоциком. На запитання: «Чому саме Рогозів і що Вас пов’язує з Бориспільщиною?» він відповів:

— Власне, не я один є благодійником такого колоритного дійства. Заслуга всієї потужної команди «Аграрної партії України», яка активно працює в селі, районі, області. Приємно, що таке свято відбувається в Рогозові не як виняток. Адже дуже багато сіл по всій нашій Україні, де люди почали розуміти, що вони – найголовніший скарб, що їхні можливості без кордонів. Саме на таких святах є консолідація громади, де люди бачать один одного, підтримують один одного. Це дає свіжий подих селу і, звичайно ж, району. Ми намагаємося зробити так, щоб кожне українське село не забувало про свій День народження і відзначало його ось так, як у Рогозові.




 





 

Так склалося, що 18 років пропрацював на Бориспільщині. У велику політику пішов, власне, звідси. Коли нам треба було знімати перші ролики, давати фотоматеріали до газет і журналів, то ось тут першими стали в нагоді рогозівські поля і самі рогозівці - щирі, відверті люди…».







 

На землю спускався вечір, а свято продовжувалося. І площа вже перетворилася на танцювальний майданчик. Заслужені артисти розважали рогозівців і гостей свята. А потім для  любителів танців – дискотека. Хіба передаси на папері все побачене, почуте? Це святкування треба було відчути кожної клітинкою тіла, душею. Що кортить? Приїздіть наступного року до Рогозова і самі все побачите на власні очі.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення







 







 







 








 







 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано