A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відбулася 10-а позачергова сесія районної ради

Дата: 10.01.2017 14:16
Кількість переглядів: 568

5 січня відбулося позачергове пленарне засідання 10 сесії районної ради. Участь у роботі сесії взяло 25 народних обранців із 34-ох обраних, голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова районної держадміністрації Дмитро Воронін, його заступники, начальники управлінь та відділів РДА, керівники установ, підприємств та організацій району.

Внесли зміни до Статуту ЦРЛ

Запропонований перелік питань порядку денного доповнили ще одним: внесення змін до Статуту ЦРЛ. На минулій сесії новий Статут Бориспільської центральної районної лікарні було прийнято, на позачерговому засіданні зупинилися на двох моментах і внесли правки до установчого документу. В одному з пунктів вказувалося, що керівництво лікарні здійснює головний лікар, який призначається та звільняється рішенням сесії Бориспільської районної ради, а в міжсесійний період —  розпорядженням голови райради. Депутати внесли корективи і наразі в Статуті мова не йдеться щодо дій голови райради  в міжсесійний період.

Друга правка стосувалася затвердження засновником (районною радою) структури та  штатного розпису лікарні. Тепер структура та штатний розпис – повноваження органу управління, а райрада — лише їх погоджуватиме.


 

Рішення про бюджет привели у відповідність у частині збільшення міжбюджетних трансфертів

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш повідомила, що після затвердження районного бюджету на 2017 рік отримано розпис міжбюджетних трансфертів з держбюджету, що носять цільовий характер — це освітня субвенція та додаткова дотація. Зазначені дві субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам збільшилися: освітня – на 5 тис. грн, додаткова дотація на утримання закладів охорони здоров’я — на 20,2 тис. грн. Тож рішення про бюджет привели у відповідність у частині збільшення міжбюджетних трансфертів, які чітко визначені в додатках до рішення сесії Верховної Ради закону «Про держаний бюджет України на 2017 рік».


 

Роботу Держгеокадастру в районі оцінили «незадовільно»

Голова постійної комісії з питань земельних відносин, комунальної власності, будівництва та архітектури Антон Мотрич поінформував про колективну скаргу від землевпорядних організацій, які функціонують на території  району, що надійшла до райради. У ній йшлося, що начальник та реєстратори управління Держгеокадастру в Бориспільському районі не дотримуються закону, також блокують роботу ЦНАПу при РДА (Центру надання адміністративних послуг). За два останні місяці через ЦНАП до управління Держгеокадастру надійшло близько 445 звернень, з них : 81 – відмова, 74 – позитивні відповіді. Решта звернень лежать в управлінні «мертвим грузом».

«Управління не реагує ні на владу, ні на депутатський корпус району. Скарги надходять постійно. Такого безладу в районному управлінні Держгеокадастру ще не було», — зауважив В. Байчас.

Депутати прийняли рішення звернутися до вищестоящих органів щодо незадовільної поведінки начальника та реєстраторів управління Держгеокадастру в Бориспільському районі для відповідного реагування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано