A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

На сьомій сесії райради

Дата: 02.08.2016 14:11
Кількість переглядів: 714

21 липня відбулася 7 сесія райради VІІ скликання. Вперше депутати голосували за допомогою електронної системи «Рада. Голос». У сесійній залі зареєструвалося 26 народних обранців. Вів засідання заступник голови райради Іван Недогибченко. Активну участь в обговоренні рішень взяли голова РДА Дмитро Воронін, сільські голови, керівники структурних підрозділів РДА, установ, підприємств, організацій району.

ОСОБЛИВУ УВАГУ – ОБ’ЄКТАМ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ

Депутати внесли зміни до Програми соціально-економічного розвитку району на 2016 рік, доповнивши її в частині будівництва, капітального ремонту об’єктів соціальної сфери. Жодна сільська ради не залишилася поза увагою. Нарешті мають вирішитися найболючіші проблеми: будівництво садиби-музею П. Чубинського у В. Олександрівці; виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво дитсадків у Вишеньках і Сошникові та реконструкцію ДНЗ з прибудовою двох груп на 40 місць у Гнідині; капітальні ремонти медичних амбулаторій та ФАПів; харчоблоків, класних кімнат, коридорів, спортзалів у школах. Не залишили осторонь і культуру: капітально відремонтують Старинський будинок культури; замінять вікна у Ревненському БК.

Однак питання утеплення фасаду приміщення Мартусівського осередку культури викликало сумніви в депутата Миколи Поминального. На захист виступили Мартусівський сільський голова Василь Косовець і депутат Юрій Річка: робота ось-ось налагодилася,  своїми силами навели лад, замінили вікна і якщо наразі все це перекреслити, то марними були зусилля. Депутати більшістю голосів підтримали розвиток мартусівської культури.

На гідрохімічне очищення систем опалення соціальних об’єктів у Любарцях і Глибокому вирішили грошей не витрачати, мовляв, марні розтрати, тож питання було знято.

СКОРИГОВАНО СУМУ ПРИЗНАЧЕНЬ

Бюджет району виконано з плюсовими показниками у сумі 27,6 млн грн. Найбільшими платниками у кошик бюджету району є СТОВ «Старинська птахофабрика», ДП «Украерорух», ДП «Ейвон Косметікс Юкрейн», ТНТ.

Загальна сума призначень, які буде скориговано в розмірі районного бюджету по розпорядниках коштів: районна рада – 85,6 тис. грн, освіта – 10 млн 7 тис. грн, медицина: ЦРЛ – 3 млн 241 тис. грн, Центр первинної медико-санітарної допомоги – 1млн 531,3 тис. грн, на соцзахист – 240,4 тис. грн, з яких 200 тис. на підтримку програми з надання соціальної та правової допомоги учасникам АТО.

ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН РАЙОНУ РОДОМ ІЗ ЛЮБАРЕЦЬ

Депутати одноголосно підтримали рішення про присвоєння звання «Почесного громадянина Бориспільського району» Петру Засенку, нашому землякові родом із Любарець, поету, перекладачу, літературознавцю, публіцисту, заслуженому працівнику культури України, члену Національної спілки письменників.

ЗАТВЕРДИЛИ ПРОГРАМУ МЕДИЧНИХ СТИМУЛІВ

Затвердили програму місцевих стимулів для медичних працівників району на 2016-2018 роки. Голова комісії з питань гуманітарної сфери Анна Ільчишина нагадала, що на Бориспільщині досить складна ситуація з лікарським складом. Не вистачає лікарів, в основному в селах. Більшість персоналу – пенсіонери. Тому така програма буде доцільною. Молодий лікар отримує зарплату на рівні медсестри, а то й меншу. А програма передбачає додатково 50% до заробітної плати молодим спеціалістам; при укладенні контракту з ЦРЛ отримання одноразової допомоги в розмірі п’яти посадових окладів, за умови відпрацювання п’яти років і чи не найголовніший пункт – забезпечення житлом. Фінансування лягає на бюджети сільських рад.

Строки роботи тимчасової контрольної комісії районної ради з питань діяльності ЦРЛ, Центру первинної медико-санітарної допомоги» та станції екстреної медичної допомоги вирішили продовжити до вересня.

КУЧАКІВСЬКА ЗОШ НОСИТИМЕ ІМ’Я ГЕТЬМАНА СУЛИМИ

Затвердили план оптимізації та модернізації мережі ЗНЗ району на 2016-2018 роки. Серед основник пунктів – створення опорної школи у Воронькові, куди увійдуть філії  Кийлівське НВО, Головурівська та Глибоцька ЗОШ. Протягом двох років мають реорганізувати Головурівську та Глибоцьку ЗОШ, знизивши з ІІІ до ІІ ступінь шкіл, Кийлівське НВО – з ІІ до школи І ступеня.

Депутати одностайно прийняли рішення щодо призупинення навчально-виховного процесу в Гнідинському ДНЗ «Веселка» у зв’язку з добудовою двох групових осередків на термін липень-грудень 2016 року.

Також підтримали рішення про перейменування Кіровської ЗОШ на Кучаківську, присвоївши їй ім’я гетьмана Івана Сулими.

Є ПРОПОЗИЦІЯ СТВОРИТИ ШІСТЬ СІЛЬСЬКИХ ГРОМАД

Про перспективний план об’єднання громад Бориспільського району в черговий раз поінформував голова РДА Дмитро Воронін: «Минулого року, коли активно обговорювалося питання добровільного об’єднання громад району, всі сільські ради прийняли рішення, що вони не мають потреби в об’єднанні, оскільки кожна є самодостатньою. КОДА подала своє бачення на розгляд обласної сесії: якщо пропозиції не надходили, то має бути єдина територіальна громада з центром у м. Бориспіль. Порадившись з сільськими головами, з ініціативи РДА запропоновано створити шість сільських громад. Обласна сесія це підтримала і рішення подано до Кабінету міністрів. Отже, Вороньківську й Мирненську громаду затверджено Кабміном. Наразі на бюджет майбутнього року планується виділення коштів для новоутворених територіальних громад. Отож маємо дві громади, затверджені Кабміном, і одну з центром у Борисполі. На область подано пропозицію на створення ще кількох територіальних громад: Пристоличної, Гнідинської та Вишеньківської.

І. Недогибченко зауважив, що рішення Кабміном затверджено, але зрушень поки  ніяких.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано