A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

За 10 місяців вдалося працевлаштувати 555 осіб

Дата: 23.11.2016 14:01
Кількість переглядів: 641

За даними Бориспільського міськрайонного центру зайнятості, якщо торік на 1 вакансію претендували 10 безробітних, то цьогоріч на 1 вакансію — 2 безробітних.

Як повідомив на понеділковій колегії в райдержадміністрації в.о.директора Бориспільського міськрайонного центру зайнятості Євген Самойленко, за 10 місяців 2016 року вдалося працевлаштувати 555 осіб — мешканців міста та району.

6 учасників Антитерористичної операції із 30-ти учасників Антитерористичної операції також були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість безробітних в Борисполі та районі зменшилася на 755 осіб. Станом на 01.11.2016 року на обліку в центрі зайнятості перебуває 417 мешканців Бориспільського району, з них 149 осіб мають статус безробітного, та 188 отримують допомогу по безробіттю.

Одним із дієвих засобів задіяти громадян є громадські роботи та роботи тимчасового характеру. Євген Вікторович звернув увагу сільських голів на можливість укладення відповідних договорів із центром зайнятості.

«Протягом 2016 року за направленням служби зайнятості участь у тимчасових громадських роботах взяла 71 особа, із них 39 – жителі села. Договора на громадські роботи укладені з Вороньківською, Іванківською та Вишеньківською сільськими радами», — повідомив Є.Самойленко.

Він також звернувся до голови РДА Дмитра Вороніна з проханням посприяти в налагодженні співпраці на етапі формування бюджетів. У свою чергу служба зайнятості зобов’язується компенсувати сільським головам 50%. Скажімо, якщо особа отримує за роботу 200 грн, то служба зайнятості половину компенсує.

Також Євген Самойленко нагадав про здійснення комплексу заходів для тих, хто бажає започаткувати власну справу. Йдеться про навчання основам підприємництва, складання бізнес-планів, а також надання безробітним фінансової підтримки у вигляді одноразової виплати допомоги по безробіттю. Відтак протягом поточного року допомогу для організації підприємницької діяльності отримали 7 громадян. Один із них — житель Бориспільського району. Сума виплаченої одноразової допомоги складає 10 тисяч гривень.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано