A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЗАГРОЗА ЗАТОПЛЕННЯ ПРОЦЕВА, ВИБУХ У БАГАТОПОВЕРХІВЦІ ТА ХІМІЧНІ РЕЧОВИМИ У ШКОЛІ: НА БОРИСПІЛЬЩИНІ ПРОВЕЛИ МАСШТАБНІ НАВЧАННЯ НАДЗВИЧАЙНИКІВ

Дата: 04.12.2019 13:41
Кількість переглядів: 517

Загроза катастрофічного затоплення Процева і Вишеньок, вибух газу у багатоповерхівці Іванкові та евакуація школярів через хімічні речовини у навчальному закладі – 28-29 листопада у Бориспільському районі провели масштабні навчання екстрених служб.

Згроза руйнування Київської ГЕС: під водою могли опинитись Гнідин, Проців та Вишеньки

Як повідомили у ДСНС Київської області, спочатку надійшло повідомлення, що внаслідок сильних злив стався різкий підйом рівня води в Київському водосховищі. Рівень води перевищив допустимі граничні позначки. Персонал Київської ГЕС розпочав аварійний скид води через гідроспоруди станції. Протягом кількох годин очікується підйом рівня води в річці Дніпро, існує загроза руйнування греблі Київської ГЕС та катастрофічного затоплення населених пунктів  району (сіл Гнідин, Проців, Вишеньки, Жереб’ятин та Кийлів).

«Проводилась робота збірного, приймального та евакуаційних пунктів та пункту тимчасового розміщення евакуйованого населення. Представники Головного управління ДСНС уважно спостерігали за діями місцевих посадовців. У деяких моментах робили підказки. Проте діями організованого штабу та його робочих груп залишились задоволені», – повідомили у пресслужбі.

Вибух газу, манекен Кені та медичний гелікоптер

Чергове завдання, яке отримав штаб, – відпрацювання практичних заходів у разі вибуху в багатоквартирному житловому будинку з пожежею та обвалом конструкцій.

«За легендою о 15.10 на «101» надійшло повідомлення про вибух газу, який спричинив обвал та пожежу в багатоквартирному будинку. Першими на місце прибув пожежний автомобіль МПО Іванків, далі ДПРЧ-23 та ДПК «Штурм», – повідомив керівник ДПК «Штурм» Андрій Макаров.

Завдання між собою надзвичайники розподілили так: МПО Іванків гасили осередки пожежі, ДПРЧ-23 проводили евакуацію людей з під’їздів, а ДПК «Штурм» розбирали уламки будівельних конструкцій та шукали потерпілих.

«Під уламками виявили нашого друга – манекена Кені, якого на ношах транспортували до автомобіля швидкої допомоги, а потім в супроводі двох наших пожежних на «швидкій» відправили до вертолітного майданчика, де перемістили у медичний гелікоптер», – додав Макаров.

Евакуація школярів та вчителів: у школі виявили небезпечну хімічну речовину

Наступного дня, 29 листопада, відбулося відпрацювання практичних заходів адміністрацією навчального закладу та органами управління і силами цивільного захисту ланки у разі виявлення небезпечної хімічної речовини в приміщенні школи. Проведено евакуацію персоналу та учнів загальноосвітнього закладу до приймального пункту. Спеціалізовані служби провели роботи з ліквідації надзвичайної ситуації та здійснили заходи з мінімізації її наслідків. Рятувальники зібрали ртуть та провели дезінфекцію  шкільного приміщення.

Заключним етапом були спеціальні об’єктові тренування на території ТОВ «Юніверсал Лоджистік».

Відпрацьовувалися дії керівництва та працівників підприємств з ліквідації надзвичайної ситуації та укриття у захисній споруді цивільного захисту працюючого персоналу.

78614864_2689363604442878_2314550733283786752_o


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано