A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Призовники зобов'язані з'явитися у військкомат навіть без повістки — Міноборони

Дата: 13.10.2016 13:32
Кількість переглядів: 622

Громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, навіть у тому випадку, якщо вони не отримували повістку.

Про це сказано в повідомленні Міністерства оборони України.

"Призовники, яким надійшла повістка про прибуття на призовну дільницю (обласний збірний пункт), зобов'язані прибути в пункт в строки, зазначені в повістці. У разі, якщо повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного указом президента України", – підкреслили у відомстві.

У міністерстві також нагадали, що призов громадян України на строкову військову службу стартував 4 жовтня, згідно з указом президента України від 29.03.2016 № 122/2016, і завершиться 30 листопада.

"Одночасно розпочато звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби. Всього підлягає звільненню у жовтні-грудні 2016 року 8315 людина", – сказано в повідомленні.

На призов уряд виділив 41,6 млн грн, серед яких 23,7 млн призначені для ЗСУ, 14,9 млн – для Нацгвардії, 2,9 млн грн – для Держспецтрансслужби. Обсяг видатків на одного призовника становить 2993 грн, з яких 2,9 тис. грн становить грошова допомога, а 93 грн – витрати на підготовку і проведення призову, без урахування коштів на харчування та транспорт.

Згідно з постановою Кабміну, найбільша кількість призовників очікується з Дніпропетровської (1500) та Харківської областей (970), найменша – з Луганської (170) та Донецькій (230). У Києві призову на строкову військову службу підлягають 570 осіб.

У Міноборони зазначили, що жоден з призовників не буде відправлений до складу сил і засобів АТО.

Призову на військову службу підлягають хлопці віком 20-27 років.
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано