A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ПРЕЗИДЕНТ ПЕТРО ПОРОШЕНКО ПРЕДСТАВИВ НОВОГО ГОЛОВУ КИЇВСЬКОЇ ОДА

Дата: 29.10.2016 13:31
Кількість переглядів: 611

28 жовтня, Президент України Петро Порошенко представив новопризначеного голову Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана громадсько-політичному та управлінському активу Київщини.

Офіційне представлення новопризначеного очільника Київщини відбулося за участю Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Віталія Ковальчука, заступників голови Київської облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій та міст обласного значення, а також інших запрошених.

Президент Петро Порошенко вручив новому керівнику Київської облдержадміністрації посвідчення та висловив переконання щодо успішної реалізації його позитивних напрацювань попередньої діяльності в новій якості.

img_8401

Під час свого виступу Петро Порошенко зазначив, що сьогодні вже можна підводити перші підсумки реформ.

«За два з половиною роки нам вдалося створити з нуля власну армію, яка є дуже важливим елементом нашої незалежності. Також ми створили міжнародну коаліцію, яка міцно забезпечує ізоляцію агресора і повну підтримку України. Але ми не можемо тішитись лише цими двома напрямками реформування нашої держави. Сектор оборони та безпеки і сектор зовнішньої політики, за які напряму відповідає Президент. Однак є вертикаль влади – обласні та районні адміністрації – і на них відповідальність за стимулювання проведення внутрішніх реформ нашої держави», – зазначив Петро Порошенко.

img_8376

 

Президент України окремо наголосив на важливості продовження процесу децентралізації та закликав активізувати процес добровільного створення об’єднаних територіальних громад. Він зазначив, що наразі вже запущено фінансову та бюджетну децентралізацію.

«Двадцять три роки українські місцеві бюджети були касами з виплати заробітної платні, з нульовим бюджетом розвитку і страшенними дефіцитами. Свої гроші місцеві бюджети з протягнутою рукою місяцями чекали у казначейства, а іноді давали хабарі для того, щоб витягнути свою власну зароблену копійку. Більшість в цьому залі це пам’ятають», – зазначив Глава держави.

За його словами, зараз бюджет розвитку громад зріс в п’ять разів. Президент також звернув увагу, що у грудні вже у 200 об’єднаних територіальних громадах будуть проходити вибори.

«Розширення прав та можливостей місцевого самоврядування має кореспондуватися зі збільшенням відповідальності», – додав Петро Порошенко.

img_8351

Президент нагадав про рішення Національної ради реформ щодо реформування податкової системи та запровадження змін із адміністрування податків, зокрема створення електронного кабінету платника податків, запровадження автоматичного відшкодування ПДВ, захист малого та середнього бізнесу тощо. Президент також нагадав про нещодавнє рішення підвищити мінімальну заробітну плату з 2017 року до 3200 грн.

У свою чергу, новопризначений голова Київської ОДА Олександр Горган подякував Президентові за довіру та запевнив присутніх у своїй відкритості та готовності працювати у єдиній команді з керівниками області усіх рівнів.

img_8430

«Для мене висока честь в цей доленосний час на такій відповідальній посаді виконати свій обов’язок перед рідною країною», – наголосив Олександр Горган.

img_8416


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано