A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Як вишеньківці Водохреще святкували

Дата: 20.01.2017 13:30
Кількість переглядів: 579

Третє завершальне свято різдвяного циклу – Водохреще вишеньківці відзначали чи не всією громадою. Зранку і до пізнього вечора на березі місцевої річки Золоче розгорнулися справжні народні гуляння – з  кулішем, піснею і навіть кіньми зі санчатами, які стали справжньою окрасою Йордану.

Спершу, за традицією вирізали ополонку у формі хреста. Таке диво сотворили майстри з  ТОВ «Золоче». А далі -   протоієрей отець Георгій освятив місце купелі. Зцілитися від тілесних та духовних хвороб прийшли справжні відчайдухи. Серед них і Вишенський сільський голова Тетяна Кулинич.

На свіжому повітрі, у морозну погоду такий відпочинок за щастя. Поєднати приємне з корисним допомогли організатори незабутнього дійства: працівники сільського будинку культури, депутати, а також небайдужі односельці: ФОП Григорчик, Наталія та Костянтин Демчуки, головний лісничий Вишеньківського лісництва Василь Швайко.

Вперше в такому великому і дружньому колі вишеньківці святкували одне з найважливіших церковних свят. І вже з нетерпінням почали чекати наступного року. Бо ж  за їхніми словами саме такого дива не вистачає для торжества душі…


 


 


 


 


 




 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано