A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

В пункті пропуску «Бориспіль» припинено кілька одночасних спроб незаконного ввезення червоної ікри та риби

Дата: 06.10.2016 13:16
Кількість переглядів: 607

Відразу три спроби незаконного переміщення одним авіарейсом через митний кордон України в пункті пропуску «Бориспіль» ікри та риби зафіксовано працівниками Управління боротьби з митним правопорушенням Київської митниці ДФС.

Загалом 38,1 кг речовини червоного кольору зернистого типу, 58,4 кг червоної в’яленої, копченої, солоної риби та зрізами черевця риб а також 9800 речовини біло-червоного та темного відтінків (попередньо – печінка тріски)  намагалися незаконно ввезти на територію України троє наших співвітчизників, які поверталися на батьківщину з РФ транзитом через Республіку Білорусь.

Всі троє громадян самостійно обрали канал, позначений символами зеленого кольору -  «зелений коридор», чим відповідно до ч. 5 ст. 366 Митного кодексу України заявили про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадяни не оформлювали та не подавали, з приводу декларування переміщуваних ним товарів до інспекторів митниці не зверталися.

В усіх трьох випадках дані продукти харчування переміщувалися в непристосованих для цього умовах: в ручній поклажі в прозорих пластикових контейнерах без маркування, обгорнутих клейкою стрічкою. Також на ємкостях була відсутня будь-яка інформація, щодо ваги, найменування, кількості та вартості переміщуваної речовини.

Чи варто додатково інформувати, що відповідно до вимог ст.378 Митного кодексу України пропуск на митну територію Україну товарів, що класифікуються в 1-24 групах УКТ ЗЕД (українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності), та ввозяться громадянами для вільного обігу в будь-яких обсягах (а саме – продукти харчування) НЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ.

В усіх трьох випадках складено протоколи про порушення митних правил. Продукти харчування, які переміщувалися незаконно, вилучені до винесення судом рішення у справах. Їх відправлено на експертизу.

Швидше за все, дані продукти харчування буде знищено згідно вітчизняного законодавства (ст.. 175, 177 Митного кодексу України), як неякісну і небезпечну продукцію.


 

ГУ ДФС у Київській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано