A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ГАЗЕТЯРІ ЗНОВУ ВИМАГАЮТЬ ЗВІЛЬНИТИ ГЕНДИРЕКТОРА УКРПОШТИ

Дата: 26.11.2019 13:15
Кількість переглядів: 425

Учасники ініційованої НСЖУ Всеукраїнської наради редакторів звернулися до Кабміну з проханням провести незалежний аудит тарифів «Укрпошти» та розглянути питання про звільнення гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського. Нарада відбувалася 21 листопада у Будинку профспілок України.

«За п’ять років тарифи на передплату і доставку періодики зросли більш ніж у 4 рази. Це призвело до падіння накладів газет і навіть до припинення друку низки видань – як місцевих, так і загальноукраїнських. Останнє підвищення тарифів «Укрпошти», яке сталося у вересні цього року, робить газети недоступними для сотень тисяч читачів. Така політика поштового монополіста знищує друковану пресу. Уряд має невідкладно призначити незалежний аудит тарифів «Укрпошти» для вгамування апетитів керівництва поштового відомства, у складі якого десятки офіційних мільйонерів», – йдеться у зверненні.

У своєму зверненні газетярі наголошують, що багатьом незалежним місцевим газетам доводиться працювати в умовах тиску з боку місцевої влади, вузькому рекламного ринку, а доходи читачів не дозволяють підняти вартість видань до економічно обґрунтованих.

Окрім того, редактори наголошують, що закриття поштових відділень на селі, постійне підвищення тарифів, скорочення листонош, зміна в односторонньому порядку маршрутів і графіку доставки робить газети залежними від пошти, а не від читача.

Також у своєму зверненні Всеукраїнська нарада редакторів звертає особливу увагу на становище друкованих ЗМІ на сході України, де газети часто стають єдиним джерелом достовірної місцевої інформації.

укрпошта


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано