A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

15 сесія Бориспільської районної ради. Частина перша

Дата: 23.10.2017 12:51
Кількість переглядів: 845

Про показники результативності районних програм і проблемний погріб у Щасливському НВК. На 15-ій черговій сесії районної ради рішення приймали 25 із 34 народних обранців. У її роботі взяли участь голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова РДА Олександр Туренко, його заступник Сергій Білецький, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, підприємств та організацій району, сільські голови. Сесію вирішили провести у два етапи: частину питань, що стосуються внесення змін до бюджету на 2017 рік розглянули, іншу – перенесли на наступне пленарне засідання.



 

Районна рада — райдержадміністрації

Районну раду VII скликання обрано 2015 року. Тодішнє керівництва РДА не вважало за потрібне, аби районна рада делегувала свої повноваження райдержадміністрації, як це передбачено законом. Наразі до райради надійшло звернення про делегування цих повноважень.



 

Перевиконання на близько 15 млн грн

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш поінформувала, що перевиконання районного бюджету за 9 місяців поточного року становить 108 відсотків, а це близько 15 мільйонів гривень. Бюджетоутворюючий податок, що становить основне надходження до районного бюджету, – податок на доходи з фізичних осіб – 98%.



 

Коригування: на ремонтні роботи та відеонагляд

На сесії внесли зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2017 рік. Попередньо їх погоджено на засіданні колегії РДА, на постійних комісіях районної ради. Коригування стосувалися освітньої галузі: ремонтних робіт та виготовлення проектно-кошторисних документацій. А також  соціально-економічного розвитку території населених пунктів сільських рад: встановлення системи відеонагляду в населених пунктах району.



 

Привести відповідно до букви закону

С. Білецький наголосив, що, починаючи з цього року, діє програмно-цільовий метод:формування районних бюджетів. Відповідно до цього методу мають бути адаптовані всі районні програми. Роботу проведено, але не завершено, оскільки основний принцип з формування бюджетів – показники результативності.

Усі питання, що стосуються затвердження районних програм, мають виключно принцип приведення у відповідність до закону. Тож за таким принципом – доповнення показників результативності – було затверджено низку районних  програм на 2017-2019 роки. «Соціальне партнерство» з метою забезпечення конструктивної взаємодії між управлінням соціального захисту населення та громадськими організаціями.

Комплексну цільову програму «Турбота»; «Соціальна підтримка сімей, дітей та молоді»; Програму розвитку системи освіти Бориспільського району;  Програму розвитку культури у районі; Програму розвитку архівної справи; Програму розвитку фізичної культури і спорту; Програму «Охорона здоров’я»; Програму з розробки містобудівної документації; Програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки; Програму відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, здійснення представницьких та інших заходів; Програму сприяння діяльності Бориспільського управління державної казначейської служби України Київської області в казначейському обслуговуванні бюджетів та установ району;  Програму забезпечення Бориспільською РДА виконання повноважень виконавчої влади та реалізації делегованих повноважень райрадою щодо забезпечення державної політики в бюджетній і соціальній сферах та забезпечення виконання заходів програми розвитку; Програму фінансування заходів мобілізації у 2018 році.



 

Створено «Спорт для всіх»

У районі створено Бориспільський районний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Відповідну ініціативу попередньо обговорено з сільськими головами, депутатами райради ще під час проведення Дня фізичної культури та спорту та концептуально схвалено. Тому питання було винесено на розгляд районної ради. У районному бюджеті вже передбачено 156 тис. грн на заробітну плату директора, заступника та двадцяти інструкторів.



 

Комунальне науково-виробниче підприємство Бориспільської районної ради «Інститут земельних відносин» перейменували на «Бориспільрайпроект» та затвердили його Статут. Статутний фонд підприємства становить 450 тис. грн. Нагадаємо, що на минулій сесії його директором призначено Сергія Гавриленка.



 

Об’єкт не основний, але проблемний

Депутати внесли зміни до бюджету. Проект рішення доповнили пропозиціями, що пройшли погодження постійної комісії районної ради з питань бюджету та фінансів й президії. Вони стосувалися доповнень у розрізі головних розпорядників коштів: районної ради, освіти, культури, спорту. Окрім того додатково прийняли субвенцію з сільських бюджетів: Гірської, Гнідинської, Іванківської, Щасливської і Вороньківської сільських рад.

І. Недогибченко повідомив, що  на спільному засіданні двох комісій – з питань соціально-економічного та культурного розвитку і з питань бюджету та фінансів – заслухали питання щодо виконання програми розвитку району. Найбільш кричуще питання – капітальний ремонт погреба Щасливського НВК.  Здавалося б, об’єкт не з основних, але проблемний. 21 березня на сесії райради  на його будівництво було виділо майже 300 тис. грн. Наразі роботи і виконано, і ні, й знову виділяємо 200 тис. грн.

О. Туренко озвучив свою думку:

— Свого часу, коли проводили обстеження, було прийнято невірне проектне рішення. Погріб будували з таких матеріалів, з яких не можна будувати такі об’єкти. На превеликий жаль, я ще тоді не був на посаді голови РДА. Технічний нагляд просто забракував цей об’єкт і рекомендував: розібрати і побудувати новий. Моя позиція – відмовитися від експлуатації й перебудувати цей об’єкт.

Керівник Щасливського НВК, депутат райради Юрій Йовбак констатував:

— Проектної документації не бачив у вічі. Декілька разів писав листи на ім’я голови РДА, що є порушення у веденні будівництва. Роботи виконано, ми завезли туди на зберігання овочі. Тепер представники будівельних організацій склали новий проект на надбудову, яка, на їх думку, вирішить проблему, і погріб не треба буде руйнувати. Якщо погріб руйнувати, то кошти потрібно буде повертати і лише шляхом судових рішень. А продукцію треба десь зберігати, без погреба – ніяк. Побудова нового займе немало часу. А на носі – зима.

Депутати проголосували за виділення коштів на надбудову. Технічне рішення буде прийнято відповідними фахівцями.



 

Змінено назву опорного навчального закладу

Народні обранці спільним рішенням змінили назву Опорного навчального закладу «Вороньківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Бориспільської районної ради Київської області» на Опорний навчальний заклад «Вороньківський навчально-виховний комплекс «ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Бориспільської районної ради Київської області, затвердили його Статут, передавальний акт.

П’ятнадцята сесія районної ради продовжить свою роботу найближчим часом.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення




 




 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано