A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ВАСИЛЬКИ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

Дата: 30.08.2016 12:29
Кількість переглядів: 582

На свято Успіння Пресвятої Богородиці до найріднішого гніздечка на землі злетілися його «пташки й пташенята» – малі й дорослі, ті, які з діда-прадіда живуть у цьому маленькому затишному селі – Васильки. Бодай отак укупі, всією родиною вже вшосте  відсвяткувати його День народження.

Для урочистостей обрали чи не наймальовничіше місце – біля сільського озера. Тут серед струнких тополь, що майже сягають неба, було про що згадати односельцям. Повітря пропахло останнім літнім теплом, чорнобривцями, а ще різною смакотою. Місцеві депутати «завідували» так званою польовою кухнею – у казанах –  куліш, на вогні – шкварчить м’ясо. Хоча встояти від таких пахощів нелегко, та всі налаштовані на святковий концерт. Чи не найбільше хвилюється, аби все сподобалося його маленькій громаді, Старівський сільський голова Валерій Макаренко. У вишиваній сорочці він зустрічає гостей, артистів, кожного односельця. А їх зібралося немало – депутат районної ради, директор Старинської школи Сергій Кравченко, місцеві народні обранці – Андрій Чуба, Олександр Макаренко. Долучилися до святкування й керівники сільгосппідприємств,  сільські фермери, місцеві підприємці – небайдужі, працьовиті земляки, які завжди першими протягують руку допомоги: Олександр Зубчук, Олександр Сокол, Микола Журибіда, Вікторія Ніколаєнко.

Тішили душу піснею артисти зі Старого, Борисполя та з сусіднього Переяслав-Хмельницького. Навіть місцевий жіночий ансамбль «Журавка», про який почали забувати васильківці, зібрався у невеличкому складі й дарував пісні. Бо як гарно  не співали б запрошені, та все  ж рідна земля хотіла чути й рідний голос, який линув від Галини Макаренко, Галини Сітко, Наталії Макаренко, Ніни Чайчевської та Анастасії Сердюк. Побачили присутні й як люблять вишивати у Васильках: виставка сільських майстринь дивувала талантами. Рушники, серветки, картини, сорочки… Такі шедеври збирала по намистині сільський бібліотекар Галина Братусь.

На уявній сцені просто неба вже вирує дійство – головний режисер і музикант Віталій Мартинюк. У цього чоловіка завжди знайдеться в запасі й дотепне слово, і пісня, і музика. Легко, на одному подиху святкують васильківці День села. Простих працьовитих людей шанує й вітає сільський голова В. Макаренко: «Наразі, як ніколи, ми маємо об’єднатися. Разом навести лад у нашому селі. Пригадую себе малим хлопчаком: яким лише красивим тоді було наше село! Ми не маємо права пустити його напризволяще. Давайте разом пишатися ним. Від вас потрібна лише підтримка й терпіння».

257 жителів – отака васильківська родина. У найрізноманітніших номінаціях шанували земляків, стимулюючи їх і надалі «тримати марку».

На землю спускався вечір. А у Васильках за одним широким столом ще святкували. Як джерельна, цілюща вода, лилася пісня. Вона лікувала душі, огортала їх теплим спомином. Чекатимемо наступного року. Впевнена, що село вдихне життя по-новому, бо з такими щирими людьми інакше бути не може.

Алла БОГУШ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано