A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У районі вшанували пам’ять жертв Голодомору

Дата: 27.11.2017 12:07
Кількість переглядів: 601

25 листопада біля Меморіалу пам’яті жертвам голодоморів 1921-1922, 1946-1947 та найстрашнішого Голодомору 1932-1933 років відбувся районний мітинг-реквієм. Очільники району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, сільські голови, директор шкіл, громадськість Бориспільщини схилили низько голови перед пам’яттю українців, яких змушували вмирати від голоду. Поминальні дзвони збудили вічну пам’ять про земляків: запаливши свічки, хвилиною скорботи вшанували усіх загиблих від Голодоморів України..

 Молебень за невинно убієнними провів Настоятель УПЦ Київського Патріархату,  Благочинний Бориспільського та Баришівського району, митрофорний протоієрей  отець   Ігор. У служінні взяли участь священнослужителі  Бориспільського  благочиння:  о. Володимир з Пролісок, о. Богдан з Чубинського, о. Олег  з Сошникова, о. Іван з Малої Олександрівки, о. Михаїл з Березані, о. Михаїл з Гнідина, о. Леонід з Артемівни, о. Сергій з Старого.

До присутніх звернулися  Руслан Садовський, перший заступник голови РДА, Іван Недогибченко, заступник голови райради, Андрій Зиль, краєзнавець, автор книги «Набат вічної скорботи. 1932-1933 роки на Бориспільщині».

Спільна пам’ять про померлих об’єднала того дня українців у всьому світі. А до підніжжя Меморіалів лягли колосся пшениці, живі квіти та лампадки…


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано