A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

МОЛИЛИСЯ ЗА ДІТЕЙ-СИРІТ

Дата: 12.11.2016 11:59
Кількість переглядів: 695

У п’ятницю, 11 листопада, в актовій залі Київської облдержадміністрації за участю голови облдержадміністрації Олександра Горгана, начальника служби у справах дітей та сім’ї області Сергія Андріяша, депутатів обласної ради відбувся обласний захід – День молитви за сиріт. Учасниками заходу стали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування,  представники релігійних конфесій, союзів та об’єднань області, усиновителі, батьки-вихователі, опікуни та піклувальники, керівники органів опіки та піклування райдержадміністрацій та міськвиконкомів (міст обласного значення) області, громадськість.

Організаторами Дня молитви за сиріт виступили служба у справах дітей та сім’ї,  управління культури, національностей та релігії Київської області, Об’єднання соціальних проектів «Отчий дім» та Альянс «Україна без сиріт».

img_8850

З вітальним словом до учасників заходу звернувся голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган. Він зазначив, що обов’язком влади є турбота про тих, хто опинився у скрутних життєвих обставинах.

«Хочу сказати всім присутнім дітям: молюсь за те, щоб у вашому житті з’явились люди, які дадуть вам відчуття родини. Я знаю, що держава докладає усіх зусиль для того, щоб в житті кожної дитини не відчувалась втрата своїх справжніх батьків. Ми робимо все для того, щоб ви мали сім’ю. І як би не склалося життя, пам’ятайте, що Президент – це ваш тато, а Україна – це ваша мати! Незважаючи ні на що, будьте переможцями. Влада з вами. Влада за вас. Україна завжди про вас потурбується», – наголосив Олександр Горган.
img_8848

Під час заходу усі присутні промовили молитву за дітей-сиріт:

img_9784

«Всемогутній і ласкавий Боже!

Дякуємо Тобі за дар життя, за Твої незчисленні ласки та благодаті, за твою опіку, турботу та любов до кожної людини, а особливо до нас – Твоїх дітей.

До Тебе взносимо наші вдячні та благальні молитви. Ласкаво просимо Тебе, Наш Небесний Отче,поблагослови усіх Своїх дітей, зокрема, покинутих, позбавлених даху над головою, дітей, котрі були змушенні залишити місця постійного проживання через війни, катастрофи, пошуки їх батьків кращого життя, голодних, хворих і стражденних дітей.

Особливо молимось до Тебе сьогодні за дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, тих, котрі не відчули на собі ні з чим не зрівняної материнської любові, батьківської турботи, найніжніших обіймів та найтепліших слів, та за тих, котрі з різних причин втратили своїх батьків.

Люблячий Боже, зігрій їхні серця, опікуйся ними, щоб вони відчули Твою турботу – сповнену любов’ю і милосердям та втішилися радістю, що у Тобі мають надійного та люблячого  Батька. Зціли їхні душі від фізичних та духовних страждань, та даруй їм можливість бути усиновленими родинами, які любитимуть їх і піклуватимуться про них, або поверни їх до рідних батьків.

Молимося також за людей, котрі вже зробили велику справу – відкрили двері свого дому та свого серця дитині-сироті, а також за батьків котрі тимчасово втрати можливість виховувати своїх дітей, подай їм сили подолати життєві негаразди, наверни їх до покаяння, щоб були здатними виховувати дітей, оточивши їх любов’ю і теплом родинного життя. 

Прийми нашу щиру молитву, Всемилостивий і Люблячий Боже!»

img_9729

Довідково. Сьогодні, на території Київської області проживає 3 499 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 3 215 перебувають у сімейних формах виховання, зокрема: 2 603 — під опікою (піклуванням), 70 — в сім’ях родичів (знайомих), 366 — в дитячих будинках сімейного типу, 176 – в прийомних сім’ях. Усиновлено 100 дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (76 — національне усиновлення, 24 — іноземне усиновлення).

img_9600

 В закладах системи Міністерств охорони здоров’я, освіти та науки, соціальної політики України та закладах громадських організацій перебуває 287 дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, в інтернатних закладах обласної комунальної власності навчається 103 таких дітей, в дитячих будинках районної, міської комунальної власності перебуває 59 дітей, в будинках дитини обласної комунальної власності перебуває 60 дітей, в Білоцерківському дитячому будинку-інтернаті перебуває 19 дітей, в центрах соціально-психологічної реабілітації області та благодійних центрах соціально-психологічної реабілітації перебуває 46 дітей.

img_9617


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано