A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЗВЕРНЕННЯ КЕРІВНИЦТВА БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ДО ГРОМАДЯН У ЗВ’ЯЗКУ З 1030-ЛІТТЯМ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

Дата: 26.07.2018 11:56
Кількість переглядів: 428

Дорогі українці! Шановні земляки!

Щиро вітаємо вас зі знаменною датою – 1030-літтям Хрещення Київської Русі!

День Хрещення Русі став офіційним святом згідно з Указом Президента України від 25 липня 2008 року № 668/2008 «Про День хрещення Київської Русі-України». Цей особливий день ми відзначаємо, вшановуючи пам’ять Святого рівноапостольного великого князя Володимира.

«Праця Володимира була епохальною в житті української народу, за що князя цього й названо Великим. Це справді був великий реформатор, який міцною рукою повів Україну на Захід і прищепив їй західну культуру», - писав митрополит і просвітитель Іларіон Огієнко.

Вибір, який зробив у 988 році святий рівноапостольний князь Володимир, був воістину мудрим. Тоді християнство зіграло виняткову роль в історії та зміцненні Київської Русі. Сьогодні, як ніколи, нашій багатостраждальній державі потрібне духовне єднання народу.

Президент України Петро Порошенко, порушивши питання про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви, в першу чергу прагне відстояти право держави на власну, незалежну церкву. Адже, отримавши автокефалію Української Православної Церкви, ми повернемося до витоків своєї історії.

Віра в Бога та зміцнення духовної єдності України – пріоритетне завдання справжніх патріотів. Бо єдність – це наша головна зброя у боротьбі з російським агресором, як сказав Президент, остаточне унезалежнення від Москви.

Тож, в цей святковий день бажаємо мешканцям Бориспільщини та всієї України милості Божої, духовного єднання людей і довгоочікуваного миру на нашій землі!

Запрошуємо громадян долучитися до загальнодержавних заходів з нагоди Дня Хрещення Київської Русі. У Володимирському патріаршому кафедральному соборі (м.Київ, бульв. Шевченка, 20) відбудуться урочисті богослужіння, які очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату: 27 липня о 17:00 — Всенічне бдіння; 28 липня — 9:30 — 11:30 — Божественна літургія; 11:30 — Хресний хід — Молитва за Україну та за єдину Помісну Українську Православну Церкву.

Вічна пам’ять Володимиру Великому!

Слава Україні!

Голова Бориспільської районної державної адміністрації Олександр ТУРЕНКО

Голова Бориспільської районної ради Владислав БАЙЧАС

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано