A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Сіяли сосни та дуби у Сошниківському лісництві

Дата: 04.04.2017 11:53
Кількість переглядів: 641

Важко повірити в те, що ліс росте з насінини. Адже дивлячись на кремезні дуби і високі стрункі сосни, не задумуєшся, скільки сил і часу треба, аби шумів ліс.Вже не вперше журналісти на території «Ржищівського військового лісгоспу», точніше у Сошниківському лісництві. Сам же лісгосп розташований у двох областях – Київській та Житомирській, на Київщині у кількох районах  – Бориспільському, Переяслав-Хмельницькому, Баришівському, Дарницькому, Броварському, Білоцерківському та Богуславському.



 


 

Доводилося тут бувати ще з малечку, бо все своє життя пропрацював в цьому  лісництві мій дід. Тому кожний куточок, кожне дерево – це повернення в дитинство. А тут випала ще одна нагода: на запрошення приїхали зафіксувати, як проходить щорічна традиційна лісокультурна кампанія. Процес досить трудомісткий, в ньому задіяні майже всі працівники лісництва. Приклад подає керівництво – директор лісництва Борис Даниленко, головний лісничий Петро Косюхно,  інженер з охорони і захисту лісу Сергій Хруль, начальник відділу лісового господарства Іван Макаренко, лісничий Валерій Давиденко. З самого ранку кипить робота. За жартами працюється із задоволенням. Жінки вміло висівають з відер жолуді, а чоловіки – вправно допомагають їм.

Власними силами зібрано насіння жолудя та сосни, яке пройшло відповідну експертизу. Насіння висіяли в грунт, а пізніше близько 20 см саджанці висадять на лісокультурну площу. Планується, що такої «розсади» буде до 1 млн. Частину сіянців висадять у своєму господарстві, решту – реалізують. Сосни висіяли на площі 10 соток, така ж площа дуба черещчатого, 30 соток зайняв дуб червоний. Усього у лісорозсаднику  планують висіяти різних рослин на 80 сотках.

Працівники  розділилися на дві команди: одні сіють майбутній ліс, інші – наводять лад на території лісгоспу. До доброї справи залучають і підростаюче покоління – нещодавно у лісництві з’явилося з півсотні нових шпаківень, які власноруч змайстрували учні Сошниківської школи.

…Ще майже півмісяця триватиме весняна лісокультурна кампанія – найвідповідальніша пора для лісівників. А далі не менш відповідальний відрізок часу – пожежонебезпечний період. До глибокої осені лісова охорона пильнуватиме за порядком. Ні для кого не  секрет, що саме на цьому лісовому масиві розташовано дві військові частини – Національної гвардії України та  військової частини Збройних сил України. А це  тривають постійні бойові навчання. Тож пильнувати за лісом треба вдвічі уважніше.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення




 




 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано