A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЕЛЕМЕНТОМ ВИХОДУ З КАРАНТИНУ БУДЕ ТЕСТУВАННЯ НА АНТИТІЛА

Дата: 15.04.2020 11:45
Кількість переглядів: 310

Серед заходів, спрямованих на вихід з карантину, буде запровадження нового виду тестування – ІФА (імуноферментний аналіз). Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Ми розробляємо кроки, як потрібно в подальшому виходити з карантину. Один з цих методів – запровадження нового виду тестування: ІФА-тестів, які показуватимуть наявність антитіл, що підтверджують, перехворіла людина, чи ні. Бо багато людей перехворіє з так званим безсимптомним носійством… Ми розуміємо, яке це буде навантаження на систему державних лабораторій, тому проводили перемовини з бізнесовими мережами, які готові взятися за це тестування. Я думаю, коли з’являться ці тести в Україні, ми відпрацюємо цю методику, і це буде один з елементів виходу з карантину», – розповів Ляшко.

За його словами, зараз також вивчається практика, набута Китаєм при виході з карантину.

До слова, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив що Україна готова за потреби проводити на тиждень до 80 тисяч тестів методом полімеразно-ланцюгової реакції.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано