A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із сесії Бориспільської районної ради: Затверджено головний фінансовий документ, за яким житиме район у 2019-му

Дата: 22.12.2018 11:43
Кількість переглядів: 1082

21 грудня відбулася 27-ма, остання цього року сесія районної ради. У засіданні та прийнятті рішень взяли участь 30 районних обранців, голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова РДА Олександр Туренко, його перший заступник Руслан Садовський та заступник Сергій Білецький, сільські голови, керівники установ, управлінь, підприємств району.

Вносили зміни…

Внесли зміни до бюджету-2018, що стосувалися виключно субвенцій, які носять цільовий характер – соціальний захист населення. Також скоригували медичну субвенцію, спрямовану, відповідно, на охорону здоров’я. Коригування державного бюджету – 12 млн грн на субсидії – трансферти для населення. Внесли зміни до районних комплексних програм у частині фінансування; затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; внесли зміни до попереднього рішення «Про делегування повноважень з управління комунальними підприємствами, які відносяться до сфери управління РДА», доповнивши перелік КП «Бориспільський районний консультативно-діагностичний центр»; продовжили Концесійний договір, укладений між районною радою та ТОВ «Скандіагностика» до кінця 2019 року та ін.

Витрати на харчування збільшено майже вдвічі

Районні обранці затвердили норми вартості харчування для бюджетних установ району на 2019 рік. Суми, порівняно з 2018 роком, зросли в 1,7 раза. Відтепер район повністю дотримується державних стандартів: харчування у закладах дошкільної освіти для дітей від 1 до 3 років становитиме 32,20 грн, для дітей від 3 до 6 років – 48,60 грн. У закладах загальної середньої освіти для одноразового харчування учнів від 6 років і старше – 17,20 грн. Для стаціонарних відділень Бориспільської ЦРЛ – 47 грн на одну особу, для пацієнтів відділення стаціонарного догляду районного територіального центру соціального обслуговування, що в Ревному, – 70,78 грн.

Каналізаційним спорудам бути!

Депутати надали згоду на передачу з державної у спільну власність територіальних громад сіл району об’єкта незавершеного будівництва – «Будівництво каналізаційних споруд у м. Бориспіль», що знаходиться на території Глибоцької сільської ради.

При цьому О. Туренко та В. Байчас наголосили, що є домовленість про передачу майнового комплексу з Мінрегіоном, а фракція у Верховній Раді допоможе з виділенням коштів на будівництво. Активно обіцяють долучитись до будівництва і місто Бориспіль, і Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

«Проект по Великій Олександрівці проблемний, нереальний. Його вартість ідентична з добудовою каналізаційних споруд. За ті ж самі кошти ми отримаємо повноцінний об’єкт, який обслуговуватиме всю Бориспільщину, а не лише одну територіальну громаду», – аргументував О. Туренко.

Знайомтесь, нові освітянські керівники

Призначено нових керівників освітніх закладів району: директоркою Іванківської школи стала Наталія Хромченко, Процівською освітою у селі керуватиме Сергій Шелудченко.

Бюджет сформовано і затверджено

Депутати затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку району і головний фінансовий документ, за яким житиме район наступного року.

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш, озвучила цифри: вилучення до державного бюджету наступного року становитиме 116 млн грн. Загальна сума надходжень – 817,5 млн грн: 805 млн грн – загального фонду та 12,5 млн грн – спеціального. Це майже на 200 млн грн більше, ніж у 2018-му. Резервний фонд – 4 млн 300 тис. грн.. Середня заробітна плата 7-8,5 тис. грн, фонд заробітної плати стовідсотково забезпечено по кожному головному розпоряднику бюджетних коштів.

Насамкінець Владислав Байчас подякував депутатському корпусу за плідну роботу на благо району протягом року та привітав присутніх з прийдешніми новорічними та різдвяними святами.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано