A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із позачергової сесії Бориспільської районної ради. Кошти на оздоровлення в пришкільних таборах перенаправили на ББЛІЛ

Дата: 15.06.2020 11:40
Кількість переглядів: 853

12 червня відбулася сорокова позачергова сесія Бориспільської районної ради. Рішення приймали 24 присутні районні обранці із 34-ох. Участь у засіданні взяли голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова РДА Володимир Строкань, сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій району. Нагальне й головне питання порядку денного – внесення змін до районного бюджету.

Начальник управління фінансів Бориспільської районної держадміністрації Тамара Матяш поінформувала, що у зв’язку з пандемією немає сенсу говорити про перевиконання бюджету, принаймні допоки не почне функціонувати на повну головний донор районного бюджету – ДП «МА «Бориспіль». Але все ж таки на першому плані залишається головний об’єкт – капітальний ремонт ББЛІЛ (колишня ЦРЛ). Тож за рахунок резервного фонду на лікувальний корпус перенаправлено кошти, призначені на оздоровлення дітей в пришкільних таборах, відкриття яких наразі є недоцільним. Адже пандемія коронавірусу і запроваджені у зв’язку з нею карантинні обмеження внесли «правки» практично в усі сфери життя. І чи не найбільше змін зазнала освіта. Субвенцію з державного бюджету також отримано на Нову українську школу (НУШ). Майже два мільйони гривень перейдуть на рахунки кожної ЗОШ району. Йшлося ще про одну субвенцію – з Щасливської сільської ради: 58 тис. грн призначаються Щасливському НВК.

Депутати одноголосно скасували рішення сесії про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення меж Сеньківки, прийняте в жовтні минулого року. Причина – документація не відповідає чинному законодавству, адже проєкт землеустрою має пройти повторну державну експертизу.

Також керівники району і депутати обговорили процес адміністративної реформу, яка є частиною розпочатого процесу децентралізації в Україні.

Алла БОГУШ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано