A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТО, РІШЕННЯ ВІДХИЛЕНО. ЧИ ЗАВЖДИ НА КОРИСТЬ ГРОМАДИ?

Дата: 24.10.2018 11:35
Кількість переглядів: 683

28 районних обранців із 34-ох приймали рішення на черговій двадцять четвертій сесії районної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, перший заступник голови РДА Руслан Садовський, заступник голови РДА Сергій Білецький, керівники відділів, управлінь та організацій району, сільські голови.

Порядок денний доповнили кількома пунктами: про питання умов оплати праці керівного складу райради; про звільнення деяких керівників закладів системи освіти (йшлося про двох директорів шкіл та одного завідувача ДНЗ), про доповнення та внесення змін до районної «Програми забезпечення державної безпеки, профілактики правопорушень, боротьби зі злочинністю і корупцією»; про надання згоди на прийняття в спільну власність територіальної громади сіл району об’єкту незавершеного будівництва спортивного майданчика в Рогозові та каналізаційних очисних споруд; про призначення керівника КП «Бориспільська районна аптека».

Тепло подали

Начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Наталія Паніна поінформувала, що в опалювальний період 2018-2019 років теплопостачання для соціальної сфери району забезпечують наступним чином: на газовому опаленні працює 35 об’єктів, на альтернативному – 37, електроопаленні – 20 об’єктів, твердому паливі – ДНЗ у Процеві, тепловому насосі – ДНЗ у Гнідині. З 2 жовтня у районі розпочався опалювальний сезон. Найперше подали тепло до пологового відділення ЦРЛ, потім –  до освітніх закладів. Сільські медичні об’єкти готові до підключення. Що стосується житлового фонду, то з 2013 року 90 відсотків переведено на індивідуальне газове або ж електричне опалення. Наразі залишилися на централізованому опаленні по одному будинку у Воронькові та Старому, по два в Петропавлівському та Щасливому, вони також будуть з теплом.

Аби пити якісну воду, рішення підтримали

Депутати погодили клопотання ТОВ «Тепло-Електро-Сервіс» щодо затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води на території району. Товариство має у приватній власності свердловини, які функціонують понад два десятки років. Для якісного подавання води в багатоповерхівки деяких пристоличних сіл району, депутати одноголосно підтримали рішення.

«БТІ» збільшило вартість надання послуг

До районної ради звернулося районне КП «Бюро технічної інвентаризації» щодо затвердження нової вартості однієї нормо-години на робочий час та послуги, які надає комунальне підприємство, оскільки корективи не вносили з 2003 року. Перерахувавши видатки на утримання штату, самого підприємства вартість однієї нормо-години на роботи та послуги збільшено з 86 грн до 106 грн 10 коп.

 

Медичне страхування для бюджетників – крок перший і правильний

Депутати продовжили дію контракти з директором КП «Благоустрій» Андрієм Величенком терміном на п’ять років, з головним лікарем Бориспільської ЦРЛ Олександром Щуром на один рік.

Затверджено програму впровадження добровільного медичного страхування працівників бюджетної сфери району на 2018-2019 роки.

Сергій Білецький наголосив, що питання розглядалося на профільній комісії, але на президії вирішили ознайомити депутатів з переліком включених послуг. Їх середня вартість на рік становить 150 гривень. Усього в районі трохи більше чотирьох тисяч працівників бюджетної сфери: освітяни, медики, працівники культури, спорту, соцзахисту, житлово-комунального господарства та комунальних підприємств.

Владислав Байчас додав: «Багато бюджетників звертаються до нас, аби допомогли коштами на лікування, оскільки неспроможні оплатити медичні послуги. Тому це буде перший і правильний крок, аби зробити медицину ще доступнішою. Це добра справа й, можливо, зовсім скоро у нас буде чітко відпрацьовано систему з медичними страховими полюсами, як у всій Європі. Принаймні, хочеться у це вірити».

«Турбота» – за оздоровлення всією родиною

Внесено зміни до районної Програми «Турбота» із завданнями щодо надання матеріальної допомоги на відшкодування виплат, пов’язаних із оздоровленням дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування у віці до 18 років, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, організованими формами відпочинку та оздоровлення. Ці діти, здебільшого, оздоровлюються за кошти благодійних фондів і за кордоном.

«Хочемо, аби такий відпочинок був усією родиною, разом з батьками-вихователями, а не поодинці», – зауважив С. Білецький.

Вільний залишок бюджетних коштів розподілено

 Затверджено звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців. Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш запевнила, що наразі маємо профіцит бюджету, тобто перевищення доходів над видатками. Сума значима – 27 млн грн. Вільний залишок бюджетних коштів розподілено відповідно до рекомендацій профільних комісій.

Передавальний акт затверджено

У червні сесійно було прийняте рішення реорганізувати ЦРЛ у комунальне некомерційне підприємство «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». Наразі депутати затвердили передавальний акт Бориспільської ЦРЛ та проголосували за укладення контракту на п’ять років із директором комунального некомерційного підприємства Олександром Щуром.

Книги безкоштовно перейдуть у власність громад

Іван Недогибченко повідомив, що до районної ради завернулася з листом Академія Педагогічних Наук про передавання до кількох шкіл району методичну та педагогічну літературу. Але для цього необхідне погодження і рішення райради про те, що книги безкоштовно перейдуть у власність громад. Депутати підтримали це рішення.

Депутати дали згоду на звільнення з посад…

Наразі існує норма Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», що брати на роботу і звільняти це є виключно компетенція сесії районної ради. Керівники трьох навчальних закладів виявили бажання змінити своє місце роботи: директорка школи з Іванкова та керівники Процівських школи й ДНЗ. Керівників звільнено за власним бажанням, а депутати дали на це одностайну згоду.

…та затвердили нового директора

Навесні депутати прийняли рішення про утворення КП «Бориспільська районна аптека». Двічі змінювалися керівники комунального закладу, які так і не змогли приступити до виконання своїх обов’язків. На сесії представили і затвердили нового директора КП Володимира Гаголкіна. Володимир Олексійович з 1986 року працював виключно у фармацевтичних закладах приватної, комунальної та державної форми власності.

Незавершений об’єкт капітального будівництво залишився заморожений – рішення не прийнято

Довго дискутували над питанням про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл району об’єкта незавершеного будівництва каналізаційні очисні споруди у м. Бориспіль.

Руслан Садовський прокоментував: «У нас є незавершений об’єкт капітального будівництва, який знаходиться на території Глибоцької сільської ради, що межує з Борисполем та аеропортом. Маємо попереднє листування з Мінрегіонбудом й попереднє узгодження, що цей об’єкт передадуть нам. Але існує певна процедура передавання об’єктів, що передбачає погодження органами місцевого самоврядування. Сама процедура досить складна і це лише перший етап передавання. Проект має відповідну вартість, реалізований близько на 80 відсотків, на який пішли сотні мільйонів державних коштів. Наразі його заморожено. Якщо ж нам передадуть цей об’єкт у спільну власність територіальних громад, то вдасться вирішити досить серйозну проблему з водовідведення у районі».

«Мені доводилося бути на цьому об’єкті, який будувався за державні кошти. Наразі фінансування припинилося. Місто відмовилося взяти його в комунальну власність. Аби закінчити об’єкт, потрібні величезні кошти, яких у районному бюджеті, звісно, не вистачить. Але такий об’єкт конче необхідний і місту, і району. Треба діяти», – наголосив І. Недогибченко.

«Без цього об’єкта район не зможе розвиватися, у нього просто не буде майбутнього. Зараз проектуємо школу в Горі і з великими потугами нам вдалося зробити технічні умови. А вся проблема у водовідведенні. Скажу більше, першим ініціювало цю пропозицію керівництво аеропорту, то з їхнього боку теж має бути суттєва підтримка», – аргументував В. Байчас.

Цього разу важливе рішення не було прийняте. Під час голосування дев’ять депутатів утрималися.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано