A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

НОВИЙ ВИД КАРАНТИНУ БУДЕ БІЛЬШ ДІЄВИМ У БОРОТЬБІ З ПОШИРЕННЯМ COVID-19

Дата: 31.07.2020 11:34
Кількість переглядів: 670

Адаптивний карантин ефективніше контролюватиме поширення коронавірусу в країні. Про це йшлося під час селекторної наради у президента Володимира Зеленського в четвер, 30 липня, повідомляє пресслужба глави держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що головною причиною зростання кількості хворих на заході України, особливо в селах, є богослужіння. Такі результати показали епідеміологічні розслідування. Другою основною причиною є громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з відпочинком. Окрім того, міністр повідомив, що велика кількість людей хворіє безсимптомно, таким чином формуючи імунітет.

«Сподіваюся, що адаптивний карантин дійсно буде більш дієвим, коли ми зможемо підбирати відповідні заходи контролю щодо кожного населеного пункту. Головне – максимальна локалізація поширення інфекції. Ми повинні уникнути пікових навантажень», – сказав президент Володимир Зеленський.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що зараз фіналізується узгодження співпраці з правоохоронними органами, які допомагатимуть впроваджувати епідеміологічний контроль за правилами адаптивного карантину.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що ситуація із запобіганням поширенню COVID-19 в зоні проведення операції Об’єднаних сил стабільна і контрольована. Також він поінформував про ситуацію навколо режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню, зазначивши, що в зоні проведення ООС не зафіксовано ескалації або наступальних дій. Поодинокі обстріли не є системними і виявляють неконтрольовані емоції чи провокації на низькому рівні, зазначив головнокомандувач ЗСУ.

ДО ТЕМИ

З 1 серпня змінюються правила карантину

У середу, 29 липня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в кожній із зон – зеленій, жовтій, помаранчевій, червоній – діятимуть різні обмеження. Найбільш м’які – в зеленій зоні. Однак і в зеленій зоні обов’язковим є виконання таких карантинних правил, як масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептиків, які у світі отримали назву «нова нормальність».

Також у зеленій зоні збережуться такі правила: у приміщенні не менше п’яти квадратних метрів на особу; у кінотеатрах і театрах заповненість не більше половини; у транспорті заповнюються тільки сидячі місця.

У червоній зоні буде обмежено рух міського і міжміського транспорту. На перетині червоної і зеленої зони будуть встановлені відповідні пости.

МОЗ заявляє про чіткі критерії визначення епідеміологічної зони:

завантаженість лікарняних ліжок не більше 50 відсотків;

середня кількість тестувань не менше 24 на 100 тисяч населення;

коефіцієнт виявлення випадків інфікування не більше, ніж 11 відсотків;

показник динаміки зростання випадків інфікування не більше 10 відсотків.

Якщо в області немає перевищень – вона знаходиться в зеленій зоні. Якщо індикатори погіршуються п’ять днів поспіль, то регіон або окрема адміністративно-територіальна одиниця переходять у жовту, помаранчеву чи червону зону.

Також змінився підхід до віднесення інших країн до зеленої і червоної зон. З 1 серпня при оновленні переліку країн зеленої і червоної зон враховуватимуться два показники, як це прийнято в країнах Європи. При перевищенні цих показників країну буде віднесено до червоної зони.

4 зони


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано