A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

День села Старе: урочистості вкотре зріднили-згуртували односельців

Дата: 27.09.2018 11:34
Кількість переглядів: 2723

Немов замовили старинці погоду на День села. Добрим людям погода догодила: «столиця» дитинства щедро купалася в бабиному літі. Село прибралося до свята: при в’їзді з’явився найбільший в районі банер з картою Старого, тепер гостям не треба довго шукати місце призначення – всі вулиці, як на долоні. Біля Скверу Монумента Матері – нова огорожа. Вже звідси віє святістю й урочистістю. Дух свята тут присутній в усьому, і так має бути. Ми маємо шанувати землю, на якій живемо, і людей, які славлять цю землю працею, піснею, словом…

Тільки-но сонце прокинулося, а  свято вже набирало обертів. Прославляли малу батьківщину місцеві спортсмени та вболівальники. Футбольний турнір серед ветеранів Бориспільського району відбувся на новому спортивному майданчику зі штучним покриттям. Його напередодні встановили на території Старинської ЗОШ з ініціативи сільського голови Валерія Макаренка й за підтримки районної влади на чолі з головою РДА Олександром Туренком та головою районної ради Владиславом Байчасом. А у День села урочисто відкрили й зіграли перший турнір, який, знову ж таки, присвятили рідному селу.

На центральній площі вирує інша атмосфера, але так само урочиста. Святково прибрана сцена, фотозони, творчі виставки, майстер-класи, для дітлахів свої забави – аквагрим, атракціони, аніматори. Від місцевого магазину «Гурман» -  смачний торт для всієї старинської малечі. А від старинської господині Галини Коломієць - запашний корований для шановних і бажаних гостей.  Всіх див не перелічити! Місця у залі просто неба займають глядачі: старинці та гості вмощуються прямо на тюках з соломи – таких зручних крісел не замінить жоден партер в театрі чи палаці мистецтв. Усе по-родинному, по-домашньому. Люди сходяться, з’їжджаються з навколишніх сіл, теплі обійми і задушевні розмови – це так ріднить односельців, родичів, знайомих. Малеча, молодь, дорослі… Для всіх є розваги за віком й за інтересами: комусь шашличком поласувати, а хтось – смаколики дегустує. Свято для душі й шлунка набирало обертів.  А зі сцени звучить Гімн Старого – вітають селян-іменинників народні артисти України зіркове подружжя Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв, це вже традиційно, щороку. Славень для старинців написав  столичний гість  Віктор Кривуша. Він теж охоче заспівав для гостей пісню, як-то кажуть, знову ж таки, власного написання.

На священну землю приїхали та зійшлися шановані гості, аби розділити спільну радість, сказати добре слово, пошанувати кращих: заступник голови районної ради Іван Недогибченко, депутат Київської обласної ради Олександр Мефодій, виконуючий обов’язки заступника начальника Міжнародного центру підготовки підрозділів Національної Гвардії України Віктор Воскобоєв, директор районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»Василь Неділько, депутат районної ради, Почесний громадянин Бориспільського району Сергій Кравченко, Старівський сільський голова Валерій Макаренко. Гості нагороджували кращих старинців, які прославляють село на теренах району та області. Серед найпочесніших нагород – нагрудний знак «За заслуги перед громадою Бориспільщини» з рук І. Недогибченка отримали досвідчений лікар-педіатр Любов Логуш  та колишній секретар сільської ради зі стажем Любов Гаврилко. В. Макаренко нагороджував односельців у номінаціях. Номінантом найвищої – «Гордість села» – став колишній Старівський сільський голова, який пропрацював на посаді більше тридцяти років, Борис Ніжинський. Валерій Миколайович подякував усім старинцям, які небайдужі до долі Старого, тим, хто продемонстрував приклад безкорисливого служіння малій батьківщині, змінюючи своєю працею кожен день  на краще. А також висловив вдячність старинським підприємцям, фермерам, які допомагають Старому «тримати марку» та стрімко розвиватися.

Згадали цього дня добрим словом мужніх захисників, старинських героїв – тих, хто поліг у Другу світову, і тих, хто з честю захищає східні рубежі держави сьогодні.

Село гуляло… Дзвеніло піснями… Їх дарували місцеві артисти й танцюристи. І всі вони такі талановиті, й кожного односельця старинці зустрічали гучними оплесками. «Бач, як наші співають», – чулося з натовпу.

Вечір обійняв село, і справжній зорепад спустився на старинську землю – піснями тішили заслужені артисти України Михайло Грицкан та Анна Сигнаївська. Тут люд уже не втримався: і танцював, і підспівував улюблені пісні. І це ще не всі сюрпризи. Фаєр-шоу – вулична вистава з вогнем і салютами, зробило свято єднання ще яскравішим, ще незабутнішим.

Ось так старинці святкували День села. Позитивних емоцій, гарного настрою повинно вистачити до наступного року. А тоді знову обов’язково зберуться і,  знову ж таки, достойно відсвяткують…

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення, фото Тетяни ПІДГУРСЬКОЇ

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано