A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

З сесії районної ради. Від пошуку винних до плідної роботи

Дата: 02.08.2017 11:32
Кількість переглядів: 576

На 13 пленарному засіданні сесії районної ради, що відбулося 27 липня, рішення приймали 29 народних обранців із 34-ох. У його роботі взяли участь новий голова РДА Олександр Туренко та його заступник Сергій Білецький. Долучилися до обговорення запропонованого порядку денного сільські голови, керівники установ, підприємств, організацій району, керівники структурних підрозділів РДА, громадськість. Головував на засіданні очільник районної ради Владислав Байчас.

              

Є цифри і результати – немає виконання

Начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Наталія Паніна підсумувала виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 6 місяців. За її словами, обсяг реалізованої промислової продукції становив 540 млн грн. (128% до відповідного періоду минулого року). В розрахунку на одну особу цей показник становить 10207 грн. Що стосується сільського господарства, то підприємствами району вироблено 32624 ц молока, реалізовано 41147 ц м’яса, 131,7 млн шт. яєць.

Освоєно 414,2 млн грн капітальних інвестицій. Введено в експлуатацію логістичний комплекс компанії  FM Logistic ТОВ ФМ СЕ «Десна» у Дударкові. Вартість проекту 125 млн грн, створено 200 робочих місць. Загалом у районі за півроку створено 627 робочих місць.

Було введено в експлуатацію 45 тис кв м житла. З них лише дві багатоповерхівки в Чубинському та Щасливому, решта – 35,8 тис. кв. м індивідуального житла. Для  пристоличного району це – крапля в морі.

Обсяг роздрібного товарообороту – 615 млн грн. Середньомісячна заробітна плата – 8016 грн. Середній розмір пенсії – 2013,2 грн.

У житлово-комунальному господарстві сільськими радами було використано кошти: на ремонт доріг комунальної власності – 3825 тис. грн, ремонт та заміну системи водопостачання та водовідведення, теплопостачання – 1580 тис. грн, завершення робіт з утеплення фасадів ДНЗ – 2022,4 тис. грн, капітальний ремонт покрівлі ДНЗ - 429,8 тис. грн.

Для якісної освіти підростаючого покоління забезпечено необхідним обладнанням опорний заклад  «Вороньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів». На будівництво двох дитсадків у Сошникові та Вишеньках, капітальні й поточні ремонти освітніх закладів, ДНЗ, придбання комп’ютерної техніки з районного бюджету  виділено 32,9 млн грн.

На розвиток клубних установ використано 515, 6 тис. грн. Триває оновлення матеріально-технічної бази спортивної інфраструктури та охорони здоров’я.

У депутатів та головуючого виникло чимало запитань щодо виконання програми. Вони закинули райдержадміністрації на низький відсоток фінансування ремонту та будівництва об’єктів соціальної сфери. Ніби й цифри, і результати деякі є, але водночас виявилося, що програму виконано лише на 30 відсотків.

 

Коли будуть очисні споруди, буде й будівництво

Олександр Туренко наголосив, що в районі жодного разу не будувалося житло на інвестиційних засадах: «Я докладу максимум зусиль, аби збільшити надходження до районного бюджету і знайти кошти для підготовки інвестиційного пакету, в якому буде прописано все до найменших дрібниць: від доріг, каналізаційних мереж до ділянок під багатоквартирну забудову. Лише тоді запросимо інвестора на певних соціальних зобов’язаннях. Коли будуть умови, переконаний, забудовник не відмовиться від наших пропозицій. І це стосується не лише житла, а й оновлення  шкіл, дитсадків, медичних та клубних установ.

Владислав Байчас підсумував: «Ми активно працюємо над цим питанням. До цього долучаються сільські голови. Найболючіша тема – очисні споруди. Коли вони будуть у належному стані, то й розвиток будівництва буде на рівні. Ми не сидимо склавши руки. Питання вирішується, і результат обов’язково має бути позитивний. На сьогоднішньому засіданні ми мали б дати оцінку виконання програми, але пред’являти претензії нікому. І результат виконання 30%  – недолік райдержадміністрації. Переконаний, що керувати районом прийшла нова команда, і вона з’ясує всі деталі».

Заступник голови РДА Сергій Білецький: «Відповідний обсяг робіт, який вже визначено програмою розвитку погалузево і по кожному, буде чітко відпрацьований із замовниками і підрядниками. Зміниться структура адміністрації, адже введемо окремий структурний підрозділ – відділ капітального будівництва. Окрім того, очікуємо від ради визначення  комунального підприємства, яке буде службою-замовником. Першочергова увага надаватиметься об’єктам, на які вже є фінансування і воно не виконувалося. Максимум до листопада матимемо злагоджену систему роботи по всіх капітальних об’єктах».

 

Бюджетне перевиконання за півроку 146%

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш повідомила, що загальна сума доходів, затверджених на рік бюджетів Бориспільського району, становить 534,4 млн грн. За півроку надійшло 205,5 млн грн (перевиконання 35,2 млн грн, у відсотках 146%). Видатки використовують відповідно до помісячного розпису. Середній відсоток виконання за видатками 52% за півроку.

 

«Турбота» збільшить фінансування

На розгляд депутатів внесли зміни до заходів реалізації районної комплексної програми «Турбота» на 2016-2020 роки. Голова постійної комісії з питань гуманітарної сфери Анна Ільчишина поінформувала, що наразі одноразова матеріальна допомога особам, призваним на військову службу за контрактом, становитиме 20 тис грн.. А одноразова допомога землякам, які мають онкологічні та інші тяжкі захворювання, сягатиме 5 тис. грн.. Загальне ж фінансування програми становить 2 млн грн. Депутати внесли пропозицію: переглянути програму і збільшити резерви фінансування.

 

Прийняв рішення скласти депутатські повноваження

Заступник голови районної ради Іван Недогибченко повідомив, що до районної ради надійшла заява від депутата райради Валерія Гудзя про дострокове припинення його повноважень. Валерій Федорович був обраний депутатом районної ради за списком «Блок Петра Порошенка» під № 1. Коли йшов у районну раду, не очікував, що так довго перебуватиме в зоні АТО. Наразі він – заступник командира 72-ої окремої механізованої бригади і йому важко виконувати справи політичні та воєнні. Депутати підтримали рішення, хоча і не одноголосно, аргументуючи, що саме таких людей не вистачає в раді.

Керівники району висловили вдячність депутату за роботу.

«Ми з Валерієм Федоровичем знайомі більше по Волноваському району, ніж по Бориспільському, – наголосив О. Туренко. – Це дуже надійна і смілива людина, справжній Герой, справжній патріот України. Велика вдячність за все, що ти зробив, робиш і робитимеш. І це не тільки від мене, а від усіх хлопців, які живі, завдячуючи тобі».

«За час своєї депутатської роботи я зрозумів, що нам є за що воювати, ризикувати своїм життям. Дивлячись на активних, мудрих людей, які справді вболівають за життя району, переконаний, що перемога буде за нами», –  подякував В. Гудзь, тримаючи в руках Почесну грамоту та цінний подарунок.

Присутні стоячи проводжали на передову Героя нашого часу.

 

Валерій Гудзь – «Почесний громадянин Бориспільського району»

Щорічно під час відзначення Дня незалежності пошановують кращих земляків, присвоюючи їм високе звання «Почесний громадянин Бориспільського району». Цьогоріч до райради надійшло два подання – Спілка журналістів України подала кандидатуру Івана Чумака, уродженця Старого; голова районної ради В. Байчас запропонував присвоїти почесне звання Валерію Гудзю. Постійна комісії з гуманітарної сфери, розглянувши ці подання, дійшла висновку, що цього року високе звання доцільно присвоїти заступнику командира 72-ої механізованої бригади, Народному Герою України, підполковнику ЗСУ Валерію Гудзю. Депутати одностайно підтримали рішення. Тож нагорода чекатиме свого героя на святкуванні Дня народження нашої незалежної держави.

 

На території ЦРЛ буде «Діагностичний центр»

Депутат Антон Мотрич нагадав, що в березні цього року було оголошено конкурс з визначення приватного партнерства в рамках реалізації проекту державно-приватного партнерства. Йдеться про  «Діагностичний центр» на території центральної районної лікарні, а саме – добудову площею 300 кв. м  до головного корпусу. В майбутньому тут проводитимуть цілий комплекс діагностики. Депутати підтримали  рішення про визначення приватного партнера – ТОВ «СканДіагностика» та затвердили результати концесійного конкурсу.

 

У районі ще один опорний заклад

У районі в рамках освітньої реформи вже цілий навчальний рік успішно функціонував опорний навчальний заклад «Вороньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів».

З початком нового навчального року з’явиться ще один – «Щасливський навчально-виховний комплекс «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок». До Щасливського храму науки вже багато років поспіль їдуть за знаннями діти з навколишніх, пристоличних сіл. Він є одним з кращих в Україні. Тепер заклад з новим статусом об’єднає навчальні заклади Щасливого й Пролісок, населені пункти однієї сільської ради.

 

З різного…

Затвердили районну цільову Програму «Електронна Бориспільщина на 2017-2019 роки»; погодили призначення на посаду заступника головного лікаря з медичної частини Бориспільської ЦРЛ Євгенія Черенка, кандидата медичних наук, лікаря вищої категорії; внесли зміни до списку присяжних Бориспільського міськрайонного суду.

Відмовили в погодженні  клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження у видаванні спеціального дозволу на користування надрами Корпорації «УКРВТОРРЕСУРСИ» на території Гнідинської сільської ради.

Звіт про  діяльність КП «Бюро технічної інвентаризації» депутати заслухають на наступній сесії.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення,

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано