A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Під головуванням Михайла Музики відбулося чергове засідання громадської ради

Дата: 31.05.2017 11:27
Кількість переглядів: 463

До активного обговорення долучилися  9 членів ради, доповідачі, представники громадськості. Учасники заходу розглянули чотири питання, включених до порядку денного: оздоровлення школярів в 2017 році, реорганізація медичних закладів в рамках реформи, робота районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та шляхи розвитку фізичної культури і, зокрема, футболу в Бориспільському районі.



 

Про оздоровлення та літній відпочинок розповіла присутнім методист відділу освіти Валентина Мудровська. Вона повідомила, що з 1 червня поточного року і до кінця серпня планується оздоровити 4350 учнів шкільного віку, що складає 73% від всієї кількості дітей та 2355 дітей дошкільного віку, що складає 95%. На даний час кожна школа готує списки учнів, в першу чергу пільгових категорій, які бажають оздоровитись на морському узбережжі та в Карпатах.



 

До переліку оздоровчих таборів входять «Лісовий»(Тернопільська область), «Меркурій» (Запорізька область), «Аіст» (Одеська область), «Сонячний промінь» (Миколаївська область), «Шаян» (Закарпатська область).



 

Безкоштовно за межами області будуть оздоровлені діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, загиблих та ранених в АТО, діти з малозабезпечених родин, які мають довідку з управління соціального захисту. Діти працівників соціальної сфери, обдаровані, відмінники навчання, учні, які перебувають на диспансерному обліку, мають можливість придбати путівку за 30%, решту коштів (70%), буде оплачено за рахунок бюджетних коштів.



 

Сесією Бориспільської районної ради виділено 1,5млн. грн. на оздоровлення за межами області. Ці кошти розділені між школами в залежності від кількості учнів.



 

У ході засідання виступила директор районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Наталія Михайленко. Керівник поінформувала про те, що з початку 2017 року змінено структуру та штат Центру. Відповідно до змін у законодавстві відмінена державна служба для працівників Центру. Оплата праці нараховується згідно з Єдиною тарифною сіткою розрядів та коефіцієнтів. Зменшилася кількість штатних посад. Всі працівники центру переведені на повний робочий день. Сьогодні працюють 6 фахівців із соціальної роботи в селах Глибоке, Іванків, Кучаків, Рогозів, Сошників, Старе.



 



 

Про реалізацію державної політики у сфері фізичної культури і спорту, зокрема, футболу, доповів Володимир Дмитренко — начальник відділу молоді та спорту РДА. Він назвав футбол одним з найпопулярніших видів спорту в районі. Протягом року проводяться різноманітні футбольні змагання серед школярів: районний етап змагань «Футбольні надії Київщини», «Шкіряний м’яч», відкриті турніри серед груп тренерів ДЮСШ, традиційні районні турніри серед учнів 8-10 класів команд загально-навчальних закладів до Дня українського футболу та Свята останнього дзвоника, Кубок М. Стасюка.



 

Володимир Іванович розповів, що протягом 7 місяців — з квітня по жовтень — щорічно проводяться кубок та чемпіонат району з футболу серед команд сіл, організацій, спортивних і футбольних клубів та об’єднань громадян. В них беруть участь близько 20 команд у першій та вищій лігах. Організація вищезазначеного заходу покладається на Бориспільську районну федерацію футболу, яка була створена у 2006 році.



 

«Потреба в створенні федерації викликана складністю організації і проведення чемпіонату та його популярністю. Необхідністю залучення до структур федерації: виконавчого комітету, контрольно-дисциплінарної комісії та суддівського комітету фахівців з футболу з поглибленими знаннями в сфері футболу та всіх любителів гри. Спільному вирішенню проблем, пов’язаних з проведенням змагань», — пояснив В.Дмитренко.



 

Про стан реорганізації медичних закладів в Бориспільському районі під час проведення реформування системи охорони здоров'я доповіли головний лікар ЦРЛ Олександр Щур та головний лікар Бориспільського центру первинної медико-санітарної допомоги Денис Хурса. Фахівці наголосили на тому, що реформа потребує обговорення та доопрацювання. Адже її мета — покращити медичне обслуговування населенню.



 

За результатами громадської ради затверджено низку рішень.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано