A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

РАЙОН ВІДЗНАЧИВ ЮВІЛЕЙНУ ДАТУ – 95-РІЧЧЯ УТВОРЕННЯ

Дата: 03.09.2018 11:24
Кількість переглядів: 473

2018-ий – рік ювілейний для Бориспільщини, рік 95-річчя утворення Бориспільського району. І хоча дата припадає на початок березня, символічно, що головне дійство відбулося саме в рамках великого національного свята нашої держави –  Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України на Європейській площі міста Борисполя. Зі святами громаду вітали керівники районної держадміністрації, районної та міської рад, депутати та представництво ДП «МА «Бориспіль» з побажаннями зміцнення суверенітету, добробуту кожному жителю Бориспільщини і всім українським родинам, міцного здоров`я та мирного неба над Україною.

Близько сотні громадян Бориспільського району було відзначено медаллю «За заслуги перед громадою». Серед них – очільники управлінь та служб, районних організацій, бюджетних установ, депутати, сільські голови, активні громадські діячі. Звання «Почесний громадянин району» цього року удостоєні директор Старинської ЗОШ I-III ступенів Сергій Кравченко, директор Іванківського краєзнавчого музею Петро Зінченко та директор СТОВ «Любарецьке» Олександр Сафонов. Усі нагороджені в подарунок отримали фотоальбом «Бориспільський край».

Вже зранку головна площа міста вирувала багатоголоссям, українськими піснями, заквітчалася вишиванками і святковістю, гарним настроєм і позитивними емоціями – сільські ради Бориспільщини дивували жителів і гостей народними умільцями-талантами, якими славиться і пишається кожне село району, і самобутніми експонатами. Яскравими були презентації Гірської сільської ради – величезний запашний коровай від господинь, від Іванківської сільської ради – унікальний годинник, зроблений із ляльок. Привертали увагу гостей макети вітрильників, зроблені власноруч вихованцями гуртка «Судномодельний» (кер. Я. Скринський), масивні дерев’яні предмети інтер’єру любарецьких теслів та казкові вишивки вишенківських майстринь. Пейзажні алеї картин, книжок, українського національного вбрання – далеко не весь перелік представлених на виставці-продажу виробів майстрів декоративно-вжиткового мистецтва та художників-аматорів району та міста. Де ще побачиш таке різнобарв’я і скільки місцевих самородків!

Свято продовжила презентація проекту «Бажаємо Україні миру!» – унікальна карта району, зроблена з хлібобулочних пташок. Зворушливо та символічно, що під час презентації, з побажаннями цілісності та єднання українського народу діти відпустили в небо білі кульки-голуби миру.

За програмою «Бориспільщина уславлена моя!» життєвої енергії та драйву додавали виступи творчих колективів району, переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Це ансамблі «Барви України», «Любарчанка», «Осіннє золото», «Родина», «Вишенька», «Оберіг», «Дніпрові дзвони», дует «Оксамит», козацький гурт «Отаман», «Вороньківські козаки», «Мирненські парубки», Дитячо-юнацька циркова студія «Кабріолє», театр пісні «Джерела», а також ВІА «ТоШоНаДо», кавер-група «DANCE-BAND».

Вже й сутеніло, а культурно-масове дійство, здавалося, не закінчується. Для дорослих та дітей – солодка вата, кіноатракціони і тематичні фотозони, спортивні змагання.

Організатори заходу: Бориспільська районна державна адміністрація, Бориспільська районна рада, Бориспільська міська рада.

Інф. з веб-сайту Бориспільської районної держадміністрації


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано