A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

АЕРОПОРТ «БОРИСПІЛЬ» ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ. НЕХАЙ ЖИВЕ «БОРИСПІЛЬ»?

Дата: 22.07.2016 11:23
Кількість переглядів: 662

Голосування щодо перейменування МА «Бориспіль» завершилося 15 липня о 22.00. Українці віддали більше 12 тис. голосів за те, аби головним повітряним воротам країни присвоїли ім’я гетьмана Івана Мазепи. За автора українського гімну Павла Чубинського проголосувало трохи більше трьох сотень осіб. Проте чим завершиться дискусія щодо нового імені «Борисполя», стане відомо не раніше вересня, адже результати голосування має розглянути Верховна Рада та Кабмін, окрім того, своє вагоме слово має сказати колектив аеропорту.

Колектив  ще потрібно переконати, що перейменування на користь

В.о. керівника аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне, коментуючи результати голосування, наголосив, що подальша процедура перегляду назви МА передбачає декілька етапів. На наступному планується обговорення з народними депутатами та представниками уряду, а потім, відповідно до Закону України, з трудовим колективом.

За словами Є. Дихне, ініціативній групі потрібно постаратися, аби переконати чотиритисячний колектив МА «Бориспіль», що перейменування піде на користь підприємству та країні.

«Якщо колектив підтримає рішення про присвоєння імені, адміністрація його виконуватиме. Якщо ні, то на цьому історія й закінчиться. У будь-якому разі цей процес не можна назвати перейменуванням, адже він не підпадає під закон про декомунізацію. Йдеться про присвоєння юридичній особи імені особи фізичної. Та й  говорити про те, що слово «Бориспіль» зовсім зникне з назви аеропорту – некоректно. По суті, назва залишиться тією ж. Питання у тому, чи прийме трудовий колектив рішення щодо присвоєння «Борисполю» додаткового імені», — пояснив в.о. керівника МА.

До слова. У Законі України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» сказано, що присвоєння імені відбувається лише після проведення громадських слухань і за згодою трудового колективу підприємства. При цьому у групі в facebook «Аеропорт Бориспіль — досить експериментів із перейменуванням» надруковано звернення ключової профспілки працівників аеропорту на адресу міністра інфраструктури, в якому наголошується, що трудовий колектив підприємства проти присвоєння аеропорту чийогось імені. Незалежна профспілка працівників авіаційної безпеки, яка є однією з двох ключових в аеропорту «Бориспіль», запропонувала провести конференцію трудового колективу і залишити ім’я підприємства без змін.

Нагадаємо: відповідно до результатів голосування за присвоєння «Борисполю» імені Івана Мазепи проголосувало 12768 учасників опитування. Ще 9297 осіб підтримали ідею назвати аеропорт іменем Ігоря Сікорського, щоправда, на честь останнього вирішили назвати аеропорт «Київ» (Жуляни), але процедуру перейменування не довели до кінця; за Казимира Малевича віддали голоси 9224 осіб, за Олега Антонова – 6385, за Павла Чубинського – 335. 6057 громадян вважають, що аеропорту не потрібна інша назва, крім вже існуючої.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано