A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«ПОВІТРЯНИЙ ЕКСПРЕС»: СТАНЦІЯ В АЕРОПОРТУ «БОРИСПІЛЬ» ОТРИМАЛА НАЗВУ

Дата: 26.10.2018 11:23
Кількість переглядів: 425

Будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом та аеропортом «Бориспіль» триває. Уже можна побачити міст та дві платформи, завдовжки по 114 м. Оrрім того, затверджено і назву залізничної станції, яка будується біля МА, – «Бориспіль-аеропорт».

Більше про деталі будівництва «Повітряного експресу» розповіли у прес-службі «Укрзалізниці».

«На станції «Бориспіль-аеропорт» уже побудовані дві платформи завдовжки по 114 м. Продовжується укладання покриття платформ з гранітних плит. Майже завершено будівництво павільйону та облаштування вхідної групи: сходинок, пандусів. Розпочато будівництво навісу над платформами та павільйоном. Також облаштовано фундамент споруди та змонтовано 18 із 46 стійок», –йдеться у повідомленні.

За інформацією «Укрзалізниці», станом на 16 жовтня, укладено 3450 погонних метрів колії (залишилося укласти ще 498 м) з урахуванням чотирьох стрілок та запобіжного тупика. Облаштовано 1400 погонних метрів земляного полотна колії від місця примикання в бік аеропорту «Бориспіль». Побудовано дві водопропускні труби. Триває будівництво шляхопроводу. Вже майже змонтовано прогонові споруди.

В «Укрзалізниці» також нагадали, що продовжують пошук назви для експреса, який сполучатиме Центральний залізничний вокзал столиці з головним летовищем країни.

 

Як повідомлялося, залізницю у «Бориспіль» обіцяють прокласти до 1 грудня цього року. Згідно з проектом будівництва, лінію буде прокладено від вокзалу «Київ-Пасажирський» через станцію «Видубичі» до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Приблизний час у дорозі – 35 хвилин. Рухомий склад, який використовуватиметься на лінії, – 11 поїздів PESA 620 м на 91 місце і два потяги PESA 630 м на 192 місця.

 

Ось такі «красені» курсуватимуть з Києва до «Борисполя»

На маршруті, що з’єднає Київ з аеропортом «Бориспіль», курсуватимуть чотири потяги. Про це у Facebook написав в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Більше не тримаємо інтригу і показуємо відремонтовані рейкові автобуси Pesa. Такі красені курсуватимуть з Центрального вокзалу до Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Їх буде п’ять: чотири – на маршруті й один резервний», – написав він.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано