A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

обговорили перехід лікарень в неприбуткові організації та план утворення госпітальних округів

Дата: 20.12.2016 11:01
Кількість переглядів: 579

19 грудня відбулося засідання медичної ради при Київській обласній раді. Основною темою для обговорення була автономізація лікарень та їх перехід в неприбуткові комунальні підприємства. Також народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко презентувала проект створення госпітальних округів на Київщині.

 

 

Участь у засіданні також взяли голова Київської обласної ради Ганна Старикова, в.о. головного лікаря КЗ КОР «Київський онкологічний диспансер Олег Ременник, начальник відділу медичного страхування, матеріального та кадрового забезпечення департаменту охорони здоров’я КОДА Роман Ісаєнко, заступник директора ДЗ «Центр медичної статистики Міністерства охорони здоров’я України» Сергій Дяченко, начальник КЗ КОР «Київський обласний центр медичної статистики» Олександр Дикун, головний лікар КЗ КОР «Київська обласна лікарня №2» Володимир Єлагін, головний лікар КЗ КОР «Київський обласний шкірновенерологічний диспансер» Геннадій Лобанов, в.о. головного лікаря КЗ КОР «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олександр Алексеєнко та інші.

На початку зустрічі, до головних лікарів медичних закладів області звернулась голова Київської обласної ради Ганна Старикова. Вона нагадала, що наприкінці минулого року Київська обласна рада прийняла рішення про неделегування повноважень Київській обласній державній адміністрації. Таким чином, повноваження по управлінню комунальними закладами та підприємствами, у тому числі – медичними закладами, перейшли до Київської обласної ради.

«Протягом 2016 року ми провели систематизацію роботи комунальних закладів. 23 підприємства привели свої установчі документи у відповідність із рішення облради. Сподіваюся, що ми будемо діяти, як одна команда. Адже у вашій важливій роботі, Київська обласна рада – ваш помічник. Усі ініціативи, які стосуються реформування медицини мають походити саме від вас, тому що ви є фахівцями, щоденно зіштовхуєтесь із пацієнтом і однозначно краще знає, як має надаватися та фінансуватися медична послуга», - зазначила очільниця облради.

Народний депутат Ірина Сисоєнко поінформувала, що вже найближчим часом, у залі Верховної Ради України буде розглянуто проект Закону №2309а-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я».

«Ні для кого не секрет, що існуюча система охорони здоров’я – застаріла. Вона потребує нагальних та швидких змін. Особливо, що стосується створення стійкої і стабільної системи фінансування, пошуків додаткових стабільних джерел фінансування, раціонального використання наявних ресурсів медичних закладів. Тож даний законопроект, який вже пройшов перше читання в стінах парламенту в квітні місяці цього року, має на меті комплексне реформування системи охорони здоров’я України. У першу чергу це стосується організаційно-правового статусу закладів охорони здоров’я та їх фінансування. Медичні заклади залишаться у державній власності, але буде більше свободи у використанні коштів», - сказала Ірина Сисоєнко.

Окрім того, було обговорено створення госпітальних округів у Київській області, згідно Постанови Кабінету Міністрів України №932 від 30.11.2016 року. Згідно із цим документом, розроблений план утворення чотирьох госпітальних округів на Київщині: Вишгородський, Броварський, Києво-Святошинський та Білоцерківський.
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано