A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

СВЯТО ОБ’ЄДНАЛО ТОГО ДНЯ ВСІХ тих, хто любить рідну землю, тих, для кого праця перетворилася на щасливу долю

Дата: 28.08.2019 11:01
Кількість переглядів: 812

28-ий день народження України жителі району відзначали в козацькому Воронькові. У сільському парку можна було пройтися уявними дорогами козацької слави. Козацький дух панував у всьому: в пісні, слові, грі й навіть повітря пропахло якоюсь величчю і гордістю, а хочеш зігріти душу смачним кулешем – зазирни на подвір’я кашовара. Від тієї смакоти й за вуха не відірвеш, тому й черга сюди, як годиться. На гостей чекали забави від національного українського шоу «Люті козаки», а це бойові техніки, лучний тир, метання ножів та списів, бої на колоді. Колоритом віяло з подвір’я ремісників та майстрів, де можна було і бриля сплести, і ляльку-мотанку зробити, і відчути себе художником чи гончарем. Таке собі козацьке подвір’я заворожувало малечу та дорослих.

Поки дійство «розігрівається», на сцені не менш масштабне – гала-концерт І фестивалю вокально-хорового мистецтва Malva-fest. Фестиваль започаткований районним комунальним закладом «Бориспільський районний будинок культури». Цього разу зі сцени звучали кращі аматорські вокально-хорові колективи району, які дійшли до фіналу і за результатами компетентного журі отримали 200 і більше балів. Серед ансамблів найбільша їх кількість у Процівського «Колориту», за ними – народний вокальний ансамбль «Оберіг» з Головурова, третім за кількістю балів став вокальний ансамбль «Осіннє золото» із Старого. А народний аматорський ансамбль «Вишенька» з Вишеньок, «Дніпрові дзвони» з Кийлова та «Дніпрові хвилі» з Сеньківки – ансамблі, які потрапили до фіналу, але не ввійшли до трійки лідерів. Серед хорових колективів першість – у народного аматорського хорового колективу «Барви України», наступна сходинка – у народного аматорського хору «Серпокрилець» з Мирного, за ними – Процівський народний аматорський хор. Подарунки артистам – парові системи для прасування, аби сценічні костюми завжди були в «ажурі» – вручав директор районного будинку культури Олег Третяк. А фестивалю бажали бути, адже це, значною мірою, і стимул, і заохочення. Бо культурі без цього ніяк.

Змінюються декорації. Урочиста частина свята. Отримати почесні нагороди сюди з’їхалися з усіх куточків району. Делегації очолили сільські голови. Люди у військовому прикрасили свято і своїм зовнішнім виглядом, і досягненнями – це військовослужбовці Нацгвардії.

Хвилиною мовчання вшанувати всіх воїнів, які загинули захищаючи нас і свою Батьківщину. Квіти лягли до пам’ятника героям Вороньківської сотні.

А зі сцени з головними святами держави присутніх вітали керуюча апаратом Бориспільської РДА Лілія Білик, керуючий справами райради Антон Мотрич та Вороньківський сільський голова Ніна Яструб. З рук керівників району кращі отримали нагороди. Грамотою Київської обласної ради нагородили районних депутатів – Віталія Пилипчука та Юрія Ковальчука. Обласною подякою відзначили Рогозівського сільського голову Івана Овсієнка. Районними грамотами та подяками нагородили понад 50 успішних краян. Серед них лікарі, вчителі, вихователі, поштарі, військові, секретарі та працівники сільських рад.

Тішили око й душу професійні артисти – національне українське шоу «Люті козаки» і їх ватажок Андрій Лютий та Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина».

Свято підготували та провели працівники управління гуманітарного розвитку Бориспільської районної держадміністрації, творчі та креативні керівники сільських закладів культури. Театралізоване дійство об’єднало того дня всіх: тих, хто любить рідну землю, тих, для кого улюблена праця перетворилася на щасливу долю. Тож нехай так буде ще довго.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано