A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Електронні лікарняні з 1 квітня

Дата: 05.02.2020 10:59
Кількість переглядів: 319

Із 1 квітня цього року в Україні планують запровадити електронний лікарняний, - про це сказав заступник міністра соціальної політики Олег Коваль на пресконференції в Укрінформі.

За його словами, процес видачі електронного лікарняного буде автоматизований. Кожен лікар, який видає лікарняний, повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Далі інформація через реєстр в Пенсійному Фонді автоматично передаватиметься у Фонд соціального страхування, і там одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію, оскільки є платником єдиного соціального внеску.

«Планується, що лікарняний, який буде відкривати лікар, матиме фіксований термін. Наразі в країні працюють протоколи. Кожна хвороба в середньому має відповідну кількість днів для лікування. Наприклад, певною хворобою людина хворіє 6 днів. Лікарняний одразу відкривається на 6 днів. Він відкривається закритим. Якщо людина поправила своє здоров’я, вона може не йти до лікаря, щоб закрити лікарняний, а просто виходити на роботу. Якщо ж людина потребує ще лікування, вона звертається знову до лікаря і в день закриття попереднього лікарняного відкривається новий», - розповів Олег Коваль.

Заступник міністра соцполітики стверджує, що цей крок дозволить повністю відстежувати всі моменти, пов’язані з видачею фіктивних лікарняних. Він також наголосив, що інформацію про лікарняні своїх працівників роботодавці отримуватимуть із відповідних електронних систем.

Водночас  Олег Коваль наголосив, що всі лікарняні у паперовій формі, відкриті до 1 квітня 2020 року, прийматимуться на відшкодування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано