A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«Поки не пройдуть всі платежі серце казначея не заспокоїться»

Дата: 25.04.2018 10:57
Кількість переглядів: 686

27 квітня Державне казначейство України відзначає 23-тю річницю від дня створення.  Майже за чверть століття  структура стала ключовою у фінансовій системі держави. І це без найменшого перебільшення. Бориспільське управління державної казначейської служби  в Україні більше двох десятків років очолює професійний керівник Олександр Матяш. Його правою рукою є заступник Світлана Верна, вона ж в казачействі вже 16-й рік. Як бачимо управління тримається на міцному, досвідченому фундаменті.  Напередодні журналісти «ТС» побували у бориспільських казначеїв, які працюють  за адресою: вул. Київський Шлях, 63, і ось що дізналися.

Основна частина працівників забезпечують казначейське обслуговування державного та місцевих бюджетів. Тобто казначейство бачить ті гроші, які сплачують люди державі, податки, видатки. Інакше таку структуру можна було б назвати «державним банком».

Розпорядником бюджетних коштів є виключно юридичні особи, тобто бюджетні установи Бориспільщини. По державному бюджету — митниця, військова частина, навчальні центри, міськвиконком, санстанція, райдержадміністрація, виправна колонія тощо. Розпорядників державного бюджету 23 та  один одержувач — ДАП «Україна». Серед клієнтів місцевого бюджет у майже 200 організацій: сільські школи, дитячі садочки, сільські ради і весь місцевий бюджет Борисполя. Кошти акумулюються і розподіляються. Державний бюджет фінансування проходить, а місцеві бюджети, відповідно, депутати місцевих органів влади затверджують свої показники, щоб їхні території функціонували й розвивалися.

Що стосується останніх реформ у держказначейській службі, то  з початку року в обов’язковому порядку на систему дистанційного обслуговування перейшли  установи, які фінансуються з державного бюджету. Окрім того, з 1 липня всі розпорядники коштів повинні подавати звітність в органи казначейства лише в електронній формі – через мережу з використанням електронного цифрового підпису. Наразі у казначействі тестують систему подавання звітів в електронному форматі. Згодом це економитиме час, а поки що  лише вчаться, тож здають як електронні варіанти, так і паперові.

Така, здавалося, проста теорема зовсім непростої структури.  

Апаратом управління керує Альона Тищенко. Для клієнтів працює чотири відділи. Відділом видатків  керує Ольга Лапута, її заступник Юлія Пшеслінська,  відділом надходжень -  Інна Опришко, відділ звітності працює під керівництвом Юлії Пантюк, а сектор інформаційних технологій очолює Марія Березанець. У цьому ж відділі працює Єгор Манько, кажуть, що на  цьому чоловікові тримається вся комп’ютерна система управління.  Звичайно, робота і результат для працівників — перш за все. Як виявилося — саме в жіночих руках «зосереджено» усі державні кошти. Колектив управління невеликий, але професійний і згуртований. 18 кваліфікованих спеціалістів працюють як одна команда. Не один держслужбовець досягнув тут кар’єрного росту. За  їх словами, атмосфера в колективі просто змушує розвиватися і йти вперед. А взірцем, звісно, є керівник.

«Олександр Матяш не лише професіонал, людина віддана своїй справі, а й чудовий організатор. Уявляєте,  як працюється чоловіку-керівнику у жіночому колективі?  А він настільки компетентний, що часто й слів не треба. Кожний день у нього спланований , за кожним працівником відповідно окреслено ділянку роботи. Ми не можемо підвести керівника, який працює на результат на рівні з нами.  Найнасиченішим є останній день місяця, а ще більше кінець року.  Буває, працюємо  аж до темряви. Кожен звіт потрібно уважно перевірити, адже ціна помилки висока. Поки не пройдуть всі платежі, серце казначея не заспокоїться», — розповідає начальник відділу надходжень Інна Опришко.

А сьогодні у них свято. І навіть цього дня вони впевнено тримають руку на фінансовому пульсі Бориспільщини. Тож наші побажання: й надалі збагачуйте кращі традиції вашої професії, віддано служіть обраній справі й усій нашій громаді.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано