A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

БІЛЯ БОРИСПОЛЯ ГОРІЛО СМІТТЄЗВАЛИЩЕ: ВОГОНЬ ДІСТАВСЯ ДО ОЧИСНИХ СПОРУД

Дата: 13.09.2019 10:55
Кількість переглядів: 405

Несанкціоноване сміттєзвалище загорілось під Борисполем 10 вересня. Під час пожежі вогонь дістався до очисних споруд та мало не знищив будівельний вагончик та непідключений трансформатор. Водночас пожежники загасили полум’я, яке перекинулось на поле з сухими соняшниками.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС Київської області, 10 вересня о 14:00 до оперативно-диспетчерської служби Бориспільського району надійшло повідомлення про загорання несанкціонованого сміттєзвалища на території Гнідинської сільської ради.

«До місця виклику було направлено черговий караул 23-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Бориспіль, сільських пожежних сіл Гора та Іванків. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить 2 га трав’яного настилу та сміття окремими осередками», – вказано у повідомленні.

На місце події було направлено близько 20 рятувальників, 5 одиниць техніки, а також дві водовозки і трактор.

ЯК РЯТУВАЛЬНИКИ БОРОЛИСЬ ІЗ ВОГНЕМ ТА ЯКІ ЗАГРОЗИ ПОПЕРЕДИЛИ

на своїй сторінці у Facebook розповів керівник ДПК «Штурм» Андрій Макаров:

«Загорілося десь у центрі сміттєзвалища, через сильні пориви вітру бур’янами, чагарником і окремими купами сміття швидко розповсюджувалося в північну сторону. Автомобілями МПО Гора та водовозкою ВУКГ ледь вдалося стримати пожежу на бетонній дорозі, не допустивши займання поля з сухими соняшниками (перекинулось у кількох місцях через бетонку, але встигли загасити). Далі, провівши розвідку по росповсюдженню, було виявлено, що вогонь рухається у напрямку очисних споруд. Виїхали туди на автомобілі МПО Гора, на місці горіла стіна і дах одного з дерев’яних вагончиків, непідключенний трансформатор, різні пиломатеріали, дерев’яні конструкції. Врятували трансформатор, загасили будівельний вагончик і відбили периметр від будівель очисних споруд. Вода в машині скінчилась, водій поїхав заправлятися на гідрант на вул. Польова. Коли автомобіль повернувся, вирішили спинити розповсюдження пожежі в напрямку відстійників (очисних карт). Спинили вогонь наскільки це було можливо, а потім на допомогу під’їхали працівники «Бориспільводоканалу»… Ближче до вечора привезли два бульдозери та вантажівками почали підвозити пісок».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано