A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

МАУ Є ЗБИТКОВОЮ, ХОЧ У 2019 РОЦІ Й ПОЛІПШИЛА ФІНРЕЗУЛЬТАТ

Дата: 13.09.2019 10:52
Кількість переглядів: 353

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) в 2019 році значно поліпшила фінансовий результат, але за підсумками року, швидше за все, залишиться збитковою. Про це сказав голова наглядової ради МАУ Арон Майберг.

За його словами, компанія «зазнала в повній мірі негативного ефекту від тих історичних проблем, які притаманні українській авіаційній галузі протягом багатьох років».

Майберг виділив три проблеми, які впливають на фінансовий розвиток компанії. Зокрема, це висока вартість аеронавігаційного обслуговування літаків та акциз на авіаційний гас, який використовується для заправки повітряних суден. Ще одна проблема пов’язана з необхідністю облітати РФ, територію окупованих Криму і Донбасу.

«За п’ять років від цих трьох чинників… компанія переплатила 216 мільйонів доларів», – заявив він.

За словами Майберга, в 2019 році МАУ значно поліпшила фінансовий результат, але за підсумками року, швидше за все, залишиться збитковою. Водночас голова наглядової ради прогнозує, що до прибутковості авіакомпанія повернеться в 2020 році.

Він також повідомив, що МАУ очікує від нового українського уряду створення такого комерційного авіаційного середовища, як для європейських авіакомпаній. «Ми хочемо бути в таких самих умовах, як вони, з точки зору регуляторних питань, акцизу на пальне, бо в усьому світі немає акцизу на пальне, і не хочемо, щоб тут він був, ПДВ на внутрішні рейси», – сказав Майберг.

Він додав, що сплата ПДВ на внутрішні рейси ставить громадян України, які літають всередині країни, у гірші умови, ніж тих, хто літає за кордон.

Майберг також визнав, що Ігор Коломойський є одним із акціонерів компанії, і порадив журналістам «не забувати про інші три-п’ять тисяч працівників компанії».

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. 100% акцій МАУ знаходяться в приватній власності. Авіакомпанія з’єднує Україну з більш аніж 50-ма містами і ключовими пунктами Європи, Азії, Америки, Африки, Близького Сходу та країн СНД і забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів до понад 3 тисяч міст світу. МАУ виконує понад 1100 регулярних рейсів на тиждень. Сьогодні у парку МАУ 42 літаки, середній вік яких – 11,6 року. Базовим аеропортом є Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

ДО ТЕМИ

Заступника гендиректора «Борисполя» призначили президентом МАУ

Новим президентом авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» з 18 вересня стане перший заступник гендиректора аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне. Про це повідомив голова наглядової ради авіакомпанії МАУ Арон Майберг і додав, що перед Дихне поставили головне завдання – виведення компанії у зону прибутковості і збалансованого розвитку. Також Майберг сподівається що авіакомпанія МАУ стане прибутковою у 2020 році.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано